Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Másoddiplomaként szeretnék...

Másoddiplomaként szeretnék tanulni még valamit, az alábbiak közül szerintetek melyik érné meg jobban?

Figyelt kérdés
Meglévő diplomám szociológiából van. Most egy darabig otthon leszek gyeden/gyesen, és ez alatt az idő alatt szeretnék elkezdeni egy másik szakot levelező tagozaton, hogy majd jobb állásokra pályázhassak vele a babázás után.
2020. nov. 19. 12:41
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Eddig sem dolgoztam ilyen területen, és mint írtam, nekem alig voltak ilyen jellegű tárgyaim anno. Az is már 6 éve volt lassan.

Nem véletlenül szeretnék teljesen más irányba indulni.

2020. nov. 19. 17:20
 12/13 anonim ***** válasza:
33%
A jogászképzés 5 éves, ha nem csúszol, nem tudom meddig maraddsz gyeden, de szerintem ezt 5 évre nem lehet kimaxolni (persze nem értek hozzá). A képzések árait is nézegesd, mert szerintem jogon levelezőn nincs államilag támogatott forma (de lehet egyetem válogatja, amikor én jelentkeztem, akkor éppen tudtommal nem volt, de ez nem biztos). Igazából elég nehéz megmondani, hogy merre fordulj, mert nem tudni, hogy az egyéni képességeid-érdeklődésed pontosan mire lenne való. A jogi szakfordítást csak akkor tudod csinálni, ha a jogot elvégzed és tisztában leszel a fogalmak jelentésével, mert nem minden jogi fogalom ugyanaz a német jogban, mint a magyarban, én ezt jogászképzés nélkül nem erőltetném. A szakfordítások egyébként lehet megérik, de nem tudom, hogy főállásként lehet-e csak ebből tartósan megélni. Szerintem akkor már egy nyelvszak jobban megéri, és mellette egy gazdasági képzés, és annak a szakfordítójára szakosodni. De az meg szerintem rengeteg gyes alatt, hogy nyelvet is jól tanulj, meg mellé valami képzést is. A munkaügyisekre szükség van, ez lehet jobban vállalhatóbb lenne, de nem tudom, hogy mennyire van rá kereslet meg fizetés. A pszichológiát megint nem tudom, de szerintem azt is lehet az egyetemi +2 évvel érdemes elvégezni akkor már, de nem tudom mi a trend, hogy alapképzés után mibe vágnak. Viszont a pszichológusból is szerintem már kb. túlképzés van.
2021. jan. 31. 11:10
 13/13 A kérdező kommentje:
Mivel már van 2 diplomám, eleve csak önköltséges képzésre tudok jelentkezni, de ez nem is probléma. A GYED/GYES összesen 3 év, de senki nem mondta, hogy kizárólag ezalatt akarom elvégezni az új szakot (bár kétség kívül, úgy sokkal könnyebb lenne). Azt rosszul tudod, gazdasági és jogi szakfordító képzésre BÁRMILYEN MA/MSc diplomával és C1-es nyelvvizsgával lehet jelentkezni, a képzés pedig mindösszesen 1 éves és semmi specifikusat nem is tanítanak, de nem is ez a célja, hanem hogy a papír által feljogosítson fordítói tevékenység legális folytatására. Amiket írsz, nem rosszak, de szeretném még egyszer hangsúlyozni, hogy LEVELEZŐ és/vagy ESTI és/vagy TÁVOKTATÁSI képzésforma jöhet csak szóba. (Amiket írsz, azok közül sok csak nappalin van.) Továbbá alapképzést sem kezdenék fel, a sok felesleges alapozó meg szabvál tárggyal.
2021. febr. 1. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!