Melyik egyetem lenne a legjobb választás (dilemma lent kifejtve) pénzügy számvitelre?
Idén fogok végezni az elte btkn, de nem szeretem azt a szakot (se szakmát) amit tanulok, nem szeretnék ezzel foglalkozni. Egy két éve elkezdett eléggé érdekelni a pénzügy, a matek, a gazdaság (előtte soha nem érdekelt, matekból nincs is emelt érettségim).
Szeretnék felvételizni idén pénzügy számvitelre, és elvégezni még egy alapszakot, viszont szeretnék emellett fixen dolgozni is valamit, nem támogathatnak örökké a szüleim, az agy-elhalasztó diákmunkákból is kicsit elegem van, szeretnék most már a karrieremmel foglalkozni.
Az a kérdésem, hogy melyik lenne jobb döntés, elmenni BGE-re duálisra, (mindenképp lenne szakmai tapasztalatom, fizetésem, tudnék rendesen tanulni stb.) vagy inkább Corvinus? (legtöbb ismerősöm szerint akik egyikre vagy másikra járnak, a BCE jobb és nívósabb is, plusz több pénzügy, kevesebb számvitel - ami engem jobban vonz).
Csak ez a két egyetem érdekel, illetve az, hogy kinek milyen tapasztalata van a nappali képzés melletti szakmai gyakornoksággal/munkával, amennyiben nem duálison van ezen a szakon. Egyébként azért vagyok ennyire rápörögve a duálisra, mert a jelenlegi szakomon ha nincs 2 év szakmai tapasztalatod mire végzel, akkor kitörölheted - bár amúgy se akarnék azzal foglalkozni, de így járni sem szeretnék majd a pénzügy végén.
Előre is köszi a válaszokat!:)
Szia! Érdeklődnék, hogy mit tanulsz a BTK-n?
Én BGE-re járok, nem pénzügy számvitelre, közgazdász leszek. Szerintem nálunk is jó az oktatás, bár én nem a PSZK-n vagyok. Corvinust talán tényleg többen
dícsérik. Van az emberekben egy nagy BGE utálat valamiért 😅
Média és kommunikációt tanulok, nagyrészt társadalomtudomány és sok sok gyakorlati óra, de valahogy nem az én világom.:)
Egyébként közben megnéztem, és a Corvinus ösztöndíj megtartásához (ha sikerülne egyáltalán megszereznem xd) 4es átlag kéne, nem tudom azt tudnám- e minden félévben hozni szóval ez kicsit ellene szól.
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Nem akarom telespamelni a gyakorit egy másik kérdéssel, de ha valakinek van véleménye ill. tapasztalata a BME GTKról vagy megvan neki a METUs tanegységlista (csak coospaces regisztrációval elérhető), akkor megköszönöm ha leírjátok és elkülditek privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!