Tavasszal az iskolabezárások alatt, amikor online oktatások mentek, szakmunkásképzőkben hogy volt a gyakorlati oktatás?
Figyelt kérdés
Nem vagyok már mai gyerek, kíváncsiságból kérdem. Gimnáziumban nyilván meg lehet mindenestől oldani az online oktatást. Szakközépben gondolom, hellyel-közzel. De szakmunkásban hogyan? Például egy szobafestő, asztalos, burkoló vagy kőműves nyilván nem építkezhet pusztán elméleti oktatásból. Vagy gyakorlatra bejártak?2020. nov. 5. 22:18
2/9 A kérdező kommentje:
1: Akkor még érthetetlenebb és röhejesebb, hogy sokan azért sírnak, hogy legyen megint online oktatás. Így a dolog azt eredményezné, hogy a közeljövő szakmunkásai tele lennének ótvar, kókány emberekkel, és nagyítóval kellene keresni azokat, akikre szívesen rábízok teszem azt egy építési vagy újítási munkát.
2020. nov. 5. 22:41
3/9 anonim válasza:
Minek az? Lényeg, hogy a papír meglegyen!-egyetemen mennyit hallgattam ezt, és most azok sírnak, rínak, hogy nem találnak munkát a szakmában.
4/9 anonim válasza:
Bepótolták a nyáron.
Nálunk is voltak amikor kőműves szakembert hívtunk egy átfogó építkezéshez.
Hozta magával a gyakornokokat.
5/9 A kérdező kommentje:
4: Baromi jó lehetett a diákoknak átgyakszizni az egész nyarat.
2020. nov. 6. 13:06
6/9 anonim válasza:
Kaptak elméletet. Mintha a szakképzés olyan frankó lenne itthon. Apám lakatos, és amikor tavaly és tavalyelőtt a frissen végzett lakatosokat fel vette a cég, akkor mellé is helyeztek új embert. A fiatal srácok nem tudták olvasni a rajzot, pedig akkor még nem volt távoktatás. Én 4 évet jártam szakgimibe, majd leérettségiztem, bár rajzot olvasni én se tudtam, pedig tanítaniuk kellett volna. Szóval, ez távoktatás ide vagy oda, az oktatás amúgy is egy hulladék.
7/9 A kérdező kommentje:
6: De ezt mondom, hogy pusztán elméleti tudással nem lehet rendesen elsajátítani egy kézügyességet és/vagy precizitást és/vagy fizikai strapabírást igénylő szakmát.
2020. nov. 7. 13:46
8/9 anonim válasza:
Ezt az egész távoktatást főleg a városi (többnyire Budapesti) emberek szajkózzák újra, mert azt hiszik, hogy mindenki gimibe jár, és ezt az egészet könnyen meglehetne oldani... abba bele sem gondolnak, hogy a szakközépbe járókkal ez nagy kicseszés lenne
9/9 anonim válasza:
Nekünk elméleti feladatokat küldtek és határidőre el kellet készíteni aznap.
Órákig tartott, többször volt olyan, hogy az utolsó pár feladatot már nem tudtam befejezni a határidő előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!