Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért kell nyelvvizsga a...

Miért kell nyelvvizsga a diploma megszerzéséhez?

Figyelt kérdés

2020. nov. 5. 12:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez jó kérdés. Magához hogy megszerezd a diplomát én nem látok sok értelmét, hogy kérjék inkább a munkahelyeken fontos de azoknál is csak ott ahol tényleg használják, szóval olyan szaknál ahol semmit nem fog idegennyelven dolgozni még feleslegesebb látom.
2020. nov. 5. 14:01
 2/6 anonim ***** válasza:
89%
Mert kevesen beszélnek idegen nyelvet az országban, és úgy gondolták hogy legalább egy diplomástól el lehet ezt várni.
2020. nov. 5. 14:32
 3/6 anonim ***** válasza:
78%
Vegyes érzéseim vannak a dologgal kapcsolatban. Egyrészt felesleges butaságnak gondolom nyelvvizsgához kötni a diplomaszerzést, másrészről viszont erősen húzom a számat én is, ha egy diplomás ember nem tud legalább középfokon egy idegen nyelven. Lehet jönni azzal, hogy a papír semmit se jelent és senki se ettől fog nyelveket beszélni, DE ha tényleg tudsz egy nyelven középszinten, akkor nem kellene problémának lenni, hogy egy napot rászánj a vizsgázásra. Az állam már vissza is fizeti az első sikeres vizsga díját.
2020. nov. 5. 15:08
 4/6 anonim ***** válasza:
88%
#3: De csak bizonyos életkor alatt fizeti vissza. Úgyhogy ki ne fuss az időből!
2020. nov. 5. 15:17
 5/6 anonim ***** válasza:
85%
Beelőztem a rendszert, szóval az én pénzem már elveszett.
2020. nov. 5. 15:34
 6/6 anonim ***** válasza:
90%

#3: Nekem nem fizeti vissza például, túl öreg vagyok.

A másik meg: több olyat ismerek, aki bármikor megírt egy levelet, vagy elbeszélget bárkivel műszaki témában, ami a munkához kell, de a nyelvvizsga témakörei már nem ragadnak meg neki.

2020. nov. 5. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!