3 éve lébecolva járok egyetemre, ahhoz, hogy átiratkozzak egy full másik egyetem teljesen más karára, újra kell érettségiznem?
Figyelt kérdés
Ha pedig igen, akkor azt hogyan tudom megtenni?2020. okt. 26. 01:48
1/10 A kérdező kommentje:
Károli btkról szeretnék átmenni a nemzeti közszolgálati egyetemre a hadtudományi és honvéd tisztiképző karra
Van itt aki erre a szakra jár?
2020. okt. 26. 02:05
2/10 anonim válasza:
Ha mások a jelentkezés feltételei, mint a mostani szakodon, és azoknak nem teszel jelen pillanatban eleget, akkor természetesen újra kell érettségizned, de csak a szükséges tárgyakból.
3/10 A kérdező kommentje:
Tehát ha ugyanazok a feltételek, és korábbi évről megvannak a ponthatárok ami a szakomra kell, akkor szimplán beadom a jelentkezést és elméletileg felvesznek?
2020. okt. 26. 02:30
4/10 anonim válasza:
A ponthatár évről-évre változik, szóval előfordulhat, hogy idén pont nem lesz elég. Azt te tudod, hogy neked mennyi pontod van, azt pedig meg tudod nézni, hogy ez a korábbi években mire lett volna elég, így lehet némi rálátásod arra, hogy érdemes-e megpróbálni javítani az érettségi eredményeiden. Ha esetleg rosszabbul sikerülne, mint az eredeti, akkor sincs probléma, mivel mindig a legjobb eredményed számít, így csak egy rakás pénzt vágtál ki fölöslegesen az ablakon.
5/10 A kérdező kommentje:
Értem köszi.
2020. okt. 26. 07:21
6/10 A kérdező kommentje:
Ahogy néztem a hhk-ra 300 pont se kellett idén. Bőven volt ennyi pontom anno
2020. okt. 26. 07:22
7/10 anonim válasza:
Ugyanúgy teljesítened kell a felvételi követelményeket, ahogy már leírták. a oda kell mondjuk fizikából, de neked nincs, akkor természetesen előbb le kell tenned.
8/10 anonim válasza:
Szerintem jobb, ha elmégy dolgozni, nem neked való az egyetem, ha három év alatt nem jutottál el odáig, ha ilyen kérdéseid vannak.
9/10 anonim válasza:
A nemzetin vannak különleges felvételi követelmények:fizikai alkalmassági, pszichológiai alkalmassági, erőnlét. 18 és 25 ev között kell lenned és rendelkezned kell B2-es nyelvvizsgával. Emelett a megfelelő érettségi követelmények, hogy felvegyenek. Barki aki ennek megfelel jelentkezhet. Ha meg van a pontod az önmagában erre az egyetemre nem elég. Sajnos ha valamelyik az előbbiek közül nem alkalmas lesz vagy hiányzik akkor sikertelen a felvételi.
10/10 A kérdező kommentje:
Értem. Ezek az alkalmassági dolgok nem lennének problémák számomra. Mentálisan nincs problémám, fizikailag meg csak fel kell készülni és kész. Van közepes meg emelt nyelvvizsgám is.
2020. okt. 27. 13:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!