A Nyíregyházi Egyetemen, Gépészmérnökin milyen nehéz a Matek? Egyáltalán van esélyem bekerülni ilyen jegyekkel? (Lent)
Fizika: 5, Informatika: 5, Kémia: 4, Matek: 3
Jelenleg tizenegyedikes vagyok, Technikumba tanulok, Gépgyártás - technológiai technikusnak. Nyelvvizsgát 12. osztályba szeretném megszerezni,középfokon, komplexen, szerintem érettségi előtt.
Műszaki beállítottságú vagyok, jó a kézügyességem, szinte minden gép megszereléséhez értek.
Őszintén ahoz, hogy bekerülj elég
Úgy is az egyetemen fog eldőlni, hogy fogod e tudni tartani a tempót.
Hát figyi..ha neked nehéz a középsuli 3.-os matek akkor engedd el a témát. fősulin még az emelt matekosok is vért izzadnak sokszor. Oda a közép 4-es eredmény is vicc kategória. Ott nem úgy megy mint gimiben hogy addig magyarázzák míg megérted. megy? Szuper. Nem megy? akkor bukta.
Itt egy kis példa. Ha megy akkor jelentkezz, ha nem akkor engedd el.
Amúgy meg próbálok belehúzni, hogy félévkor, vagy év végén meg legyen a négyes. Ha meg lesz, akkor meg lesz, ha nem akkor meg igy jártam..
Egyébként nem olyan rosszak most a jegyeim 3 hármas, 1 négyes, szerintem félévig, vagy év végéig ha tanulok simán behozható.
Kérdező nem tudom az megvan-e hogy az alap tananyag ugyan az minden egyetemen? De hajrá, tedd meg, majd kibuksz első évben. Szeretném ha fele ennyi önbizalmam lenne mint neked, nekem emelt 4es matek érettségivel is voltak átsírt éjszakáim a fősulis matek miatt.
Középszintű érettségivel eszembe se jutna jelentkezni. Az kb olyan mintha egy első osztályos gyerek jelentkezne irodalmi prózaíró pályázatra.
Mellesleg annak, hogy valaki szeret bütykölgetni, jó a kézügyessége,
mi köze van ehhez? Mert ezek közül egyikre se lenne szükséged se egyetemen, se utána, mérnökként...
De a lényeg: egy vidéki egyetemre lehet felvennének, de a hármas matek nagyon gyenge. Ha még ez sem megy, ezt sem érted, mi lenne egyetemen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!