Berzsenyi Dániel gimnázium vélemények??

Szia!
Ez egy remek iskola és állítólag kifejezetten erős a biosz-kémia tagozat, az én fiam is oda készül. Az egyik bátyja ide jár, humán tagozatra, most 10.-es. Nagyon szereti a sulit! A tanárok nagyon diákközpontúak, rugalmasak, nem tantárgyat, hanem gyereket tanítanak. Sok a fiatal tanár, de az idősebbek is jó humorú,friss módszerekkel nagyon jól tanító pedagógusok! A közösségi élet nagyon jó, rengeteg a program! A szóbeliken hihetetlenül kedvesek és egészen emberséges a tételsor mindkét tárgyból (mondjuk az Apáczaihoz képest, attól már én elájultam, a fiam még nem is látta), ezt megtalálod a honlapon.Az én-egyébként magát általánosban antiszociálisnak beállító- fiam itt kinyílt, barátokat szerzett és jóban van a tanáraival is. Reggelente képes félórával hamarabb elindulni, hogy 7.30-tól még beszélgethessen a többiekkel! Írj még nyugodtan, ha valami konkrét dolog érdekel!

szia!
én biosz-kémia tagozatos vagyok a berzsenyiben, így tudok róla mesélni. először is a szóbeliről: azt fontos tudni, hogy a szóbelire mindenképp alaposan fel kell készülnöd, mert a legtöbben maxos szóbelit szoktak elérni, és az írásbelijük sikerül rosszabbul. nagyon tanárfüggő is a szóbeli, mert van olyan, aki például kérdez, hogy honnan jöttél, vagy mit szeretsz foglalkozni szabadidődben, mások pedig csak túl akarnak esni rajta (ami persze érthető). kémiából vannak olyan témakörök (például műanyagok.. stb.), amiket a legtöbb általános iskolában nem tanítanak, ezeket nem feltétlenül kell megtanulnod. a szóbeliztető tanár, ha kihúzol egy ilyet, megkérdezi, hogy tanultad-e, és ha nemet mondasz, akkor húzhatsz új tételt (ez csak kémiából van így, biosznál általában mindent tudni kell!!!). a legtöbb esetben eléggé sok időd van kidolgozni a tételeket, a jegyzeteidbe belenézhetsz és segítenek, ha elakadnál:) ami még fontos információ lehet, hogy kémiából általában van valamilyen egyszerűbb számolás (például egyszerű tömegszázalékos számítások, esetleg könnyebb egyenletrendezés, vagy anyagmennyiség számítás, ilyenek). az összes tanár nagyon jó, de természetesen eltérő stílusban tanítanak. az iskolában ügyelnek arra, hogy a tagozatosok kapják a legjobb tanárokat (tehát ha bekerülsz, valószínűleg az iskola legjobb biosz, illetve kémia tanárai fognak tanítani). a legtöbb tanárnál van esélyed a javításra, ha nagyon rosszul sikerülne a dolgozatod, illetve ha osztály szinten kértek, egyes dolgozatok is elhalaszthatók egy kicsivel (ha például a tanár pénteken iratna, de nektek sok az órátok, lehet, hogy elhalasztja hétfőre, vagy ilyesmi). teljesen egyet értek az előttem hozzászólóval, a tanárok figyelnek a diákok szükségleteire, igyekeznek nem nagyon durván túlterhelni őket. itt fontos megjegyezni, hogy a b osztály az egyik leginkább terhelt osztály (tantárgyilag és óraszámilag), így erre mindenképp készülj fel! a közösség csodálatos, nagyon könnyen lehet barátokat szerezni felsőbb évfolyamokról is.
bármilyen kérdésed lenne még, keress nyugodtan:)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!