A tavalyi diákigazolvány (matrica) meddig érvényes ? 2020.jún.18-án "megszűnt a vészhelyzet" ezért 18-tól számítva 180napig érvényes ? Tehát 2020.dec.15ig ?
Igen.
Akkor jól tudtam :D
Köszi szépen!
❤️
Sos!!!
Ha most újra szigorítások, meg "vészhelyzet" meg minden lesz, akkor most meddig lesz érvényes ez a 2019/2020as matricás diákigazolvány ??
Az egy dolog, hogy újra veszélyhelyzet van, de az okmányok érvényességéről még nincs új határozat.
Ha tanéves matricád van, akkor az alap esetben október 31-ig érvényes. Az meg a két veszélyhelyzet között volt pont, tehát nem vonatkozik rá a hosszabbítás.
Annyi kedvezmény van ezekre, hogy utazáshoz dec 15-ig elfogadják.
Igen, azt írta(d) az első hozzászóló is, meg sikerült megtalálni a neten, viszont én idén nem tudtam megkezdeni a tanulást az iskolában, majd csak jövőre.
Addig meg próbáltam/próbálom kihasználni a diákigazolványt.
Még novemberben úgy olvastam (ha jól emlékszem) hogy a vészhelyzet lejártától számítva +180napig még érvényes vagy valami ilyesmi ideig van meghosszabbítva.
És volt olyasmi is, hogy ha újra lesz vészhelyzet, akkor továbbra is jó.
De ebben a speciális helyzetben nem tudom pontosan, hogy mi lesz :D
Ugye decemberig jó, vagyis ha nem lett volna újabb vészhelyzet...
Így bonyolult, de remélem december marad mindenképpen, ha meg hosszabb ideig is használhatom még jobb :D
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Szerintem ezt olvassátok el:
ek/miniszterelnokseg-ismet-meghosszabbitja-kormany-lejart-okmanyok-ervenyesseget
Mégis van hosszabbítás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!