Ha nem tudok elmenni érettségi írásbelire, akkor mi van?
Őszi érettségire jelentkeztem, de kórházban kell maradnom, (nem a covid miatt).
ilyenkor mit lehet tenni? Van pótlási lehetőség? Vagy ilyenkor mi a teendő?
Szokott lenni ilyen esetekre protokol, a tavaszin legalábbis biztos, gondolom már olvastad, ha az most nem érvényes akkor linkelt 3.-as pont szerint járj el. Telefonon keress meg valami fejest, vagy írásban kérj visszahívást és dumáld le. Előtte érdemes lehet elolvasni a cikkben írt paragrafusokat, én nem kerestem ki őket most.
A tavaszi különleges szabályok most nem érvényesek. Adj be egy kérvényt az iskola igazgatójának, ahol jelentkeztél, hogy engedélyezze a dupla szóbelit (hivatalosan ezt pótló vizsgának hívják), mellékeld az igazolást.
(Ez a linkelt oldal most nem jön be nekem, de ezt kell csinálni.)
Mozgókép és médiából csinálok előrehozott érettségit most, annak nincs szóbeli része, csak írásbeli + gyakorlati része ahol le kell adni egy esszét és egy kisfilmet amit te csináltál.
Ilyenkor mi a helyzet, ha nincs szóbeli?
Akkor baj van, nem tudsz most leérettségizni. Pótló vizsgát engedélyezhetnek, és mész a rendes érettségid vizsgaidőszakában. De nem olyan nagy a baj, csak nem lesz előrehozottad.
A másik lehetőség, hogy az iskola rendel csillió forintért egy külön írásbeli feladatsort neked miniszteri engedéllyel, amikor kijöttél a kórházból, ezt nem szokták csinálni.
Hogy a tanárok nem tudnak semmit, az nem meglepő, nincsenek kiképezve az érettségi részletes szabályozásából, de az igazgatónak kell tudnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!