Melyik a legjobb? PTE-KTK, BGE-PSZK vagy BME-GTK?
Először is az a legjobb, ahol laksz, tehát ha Pécsett laksz, akkor maradj is ott. Nagyon jó egyetem a PTE-KTK.
BME-GTK-n végzett szakemberrel életemben nem találkoztam még a valós üzleti életben, két évtized alatt sem. Ez azért sokat elmond. Ahol dolgoztam (multi stratégiai osztályán) volt ⅓ Corvinus, ⅓ BGE és ⅓ PTE. Még MÜTF-ös is volt. BME-es egyetlen egy se. Máshol se találkoztam ilyen szakemberrel, csak BME MBA-ssel párral. Ez nem azt jelenti, hogy ne lennének BME-s gazdasági szakemberek, nyilván vannak, csak engem valahogy elkerültek.
A BGE klasszikusan az ország #2 legjobb pénzügyi képzése a Corvinus után. Lehet műmuffozni, de ez a tényállás. Rengeteg vezető szakember végzett itt, ez a PSZK fő profilja.
Amit én csinálnék 2021-ben:
- Ha Pécsett vagy vidéken laksz, menj a PTE-re. Jó egyetem, csodálatosan szép a város.
- Nézd meg az ELTE-t. Az nem tetszik? Én azt preferálnám, ha nem a Corvinust. Az ország 2. legjobb egyeteme a SOTE után, magas presztizsű, és jó a gazdasági kara.
- A BME-nek magas a presztizse itthon (külföldön nem is hallottak még sehol se róla), így ez lenne a következő választásom.
- A BGE legyen az utolsó választásod, de ez se rossz egyetem. Pénzügyre tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!