Egyetemi előadásra kötelező bejárni?
Figyelt kérdés
Van egy tantárgyam,amiből pont akkor van előadás,amikor egy másik tárgyból gyakorlatom(csak így tudtam felvenni mert elfogytak a helyek).Ugyanabból a tárgyból gyakorlatra természetesen bejárok,de amikor előadás van belőle,inkább megyek a másik tárgyam gyakorlatára.Szerintetek lesz ebből baj,ha az anyagot pótlom?2020. szept. 29. 00:39
1/5 anonim válasza:
Attól függ, hol. Eltén kötelező bejárni előadásra is. Máshol nem jellemző
2/5 anonim válasza:
Van egy-két kivétel, szakfüggő, de a legtöbb helyen nem lesz ebből gond. Nézd meg a tárgyleírásban vagy kérdezz meg valakit aki oda jár, hogy van-e katalógus.
3/5 anonim válasza:
Egyrészt az első előadáson esetleg kitérnek rá, hogy ellenőrzik-e a jelenlétet: a minden órán van katalógus és csak 3-at lehet hiányoznitól a soha nincs között nekem már minden lehetőségben volt részem. Másrészt érdemes megnézni a TVSZ-t, mert nálunk pl. elvileg az előadások 70%-án kell ott lenni. Ha találsz valamit, amit szerinted nem fogsz tudni teljesíteni, akkor menj el a tanárhoz, és mondd el, hogy kötelező gyakorlatod van abban az idősávban, nehogy később baj legyen belőle. Mivel a gyakorlat előrébbvaló, mint az előadás, az oktatók ezt általában jól szokták fogadni.
4/5 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem egy szaktársamat,azt mondta,eddig még nem volt katalógus.Szerintetek megtudhatják máshogy,hogy nem járok be rá?Vagy csak a katalógusból tudhatják?
2020. szept. 29. 12:21
5/5 anonim válasza:
100 fős előadáson nem fogják meg tudni, 10 fősőn lehet, hogy megjegyzik az arcokat.
Illetve szoktak lenni “szúrópróba szerű katalógusok”, de ezt általában el mondják első órán.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!