Egyetemen a programozás módszertan első féléves anyaga Komolyan az, hogy scratch-be pakolgatod össze a macskás játékot?
Ez melyik suli?
Elten mondjuk programozás sincs első félévben.
5.
Min nevetsz?
Ha meg szórják a népet és már első órán tudni kell mindent, akkor meg azért vinnyogtok.
A Scratch egy igen is jó oldal arra, hogy nagyjából bemutassa, mit fog csinálni.
Ezt nem csak az első 1-2 órán csináljátok?
Bár én nem Magyarországon tanultam, de mi is hasonlóképp kezdtünk a legelső órán. Bár ott sem ilyen húzogatós dolog volt, hanem egy adott nyelven a karaktert kellett mozgatni, csináltatni vele valamit rendes, bár egyszerűbb kódsorokkal.
Ilyen jellegű feladatot mint amit ti csináltok most, mi utoljára High School-ban csináltunk 14 évesen.
#2ok
#3 ahogy írtam is már tanultam,tanulok programozni, hiszen ezeket már 9. Osztályban meg kellett tanulni hogy mik azok a változók,hogy működnek,mi az az if/else,stb... Az hogy ezeket ilyen Scratch programmal mint a fogyatékosoknak mondják el,hogy "Na, gyerekek, most azt kell megcsinálni,hogy HA a cicával rámegyek az almára AKKOR adjon plussz pontot. HA, AKKOR. Melyik ez a kocka? HA,AKKOR. Írjuk fel füzetbe! Ha....,akkor....! Hogy van ez angolul,valaki tudja?" Őszintén,ez mi a szar? Az hogy "van aki nem programozott", BULLSHIT! Emelt szakmai érettségit megkövetelte az egyetem, ott meg mindenképp kell programozni, akkor ne mondja már nekem azt valaki hogy hát ő még a büdös életbe nem köpött programkódot akárhogyan is, hanem csak 12. Év végén kitalálta hogy "háténmostproginfórajelentkezekmertazjólfizetmajd". Azért minden hülyeségnek van határa.
Egyébiránt meg több helyről utasítottak el,mert *felsőfokú végzettséggel lehet csak jelentkezni bocsi*, vagy legalább 2 oldalnyi programod kell hogy legyen mert nagy magyar cég már JUNIORT, gyakornokot úgy keres hogy 10 év szakmai tapasztalattal,diplomával...
#4 hát az is csodálatos,hiszen nem is az a lényeg hogy Programozni,Gondolkodni tanuljon meg a diák,hanem hogy cicázzon és nézzék analfabétának 1 nyelvvizsgával meg emelt szakmai érettségivel... Igaz,hiszen pl nyelveket is úgy tanultál annó,hogy megtanultál beszélni,majd megtanultad a magyart, aztán úgy tettél mintha elfelejtettél volna beszélni, megtanultál ismét beszélni majd angolul... Nem hiszem el,ahogy írtam is,hogy nem tudnak egy szintfelmérőt kiköhögni, ahogy angolból is tették...
#5 gondolom igaz is a válaszod eleje,de ragozással gond lehet. Egyébiránt ja. Minden szar és egyre szarabb ezen a helyen. De nem érdekel ezenfelül a dolog.
#6ki mondta hogy mindent tudni kelljen? Ember,azt akarjuk,hogy ne fogyatékos idiótaként legyünk kezelve, hogy az elmúlt eveket ahogy programoztunk, angoloztunk, tettük le a nyelvvizsgát, emelteztünk, ne legyen kikukázva és a pofánkba rágva hogy "Naaa,gyerekeeeeek, írjátok le hogy HA valamiii, AKKOR azleeesz! Szívecske szívecske napocskaaaa!^_^" mert nem ált iskola első osztályában vagyunk!! Vagy mi,arra gondolsz,hogy "bemutatja mit fogunk csinálni", egy kisiskolásoknak való programot fogunk nyúzni egész életünkben/egyetem alatt, ahol "Rányomsz a cicát,kiteszed a 'ha a zászlócskára nyomsz' kockát, rá húzod hogy "játssza le a meow hangot", aztán nyomd meg a zászlócskát! De ügyeske vagy nyávog a cica látod?hallod?tetszik? Jó sikerélmény? na jól van akkor pirospont!:)))" ........
#7 hát ezaz, 11.ben már elég komolyan foglalkoztunk a programozással, ez meg olyan mintha ált suliba kerültünk volna vissza.
#8 még mikor középsuliba volt beiratkozás ott is volt minimális programozós feladat nyílt napon, mondták hogy aki már programozott haladhat, aki nem az halad a tanárral aki mutatja mit hogyan kell hogy legyen fogalmunk arról kb mi lesz, és még ott is komolyan mondom normálisabb kérdések/feladatok voltak mint itt ..
#9 ezt egyelőre nem fedném fel, ha továbbra is ennyire tehetetlen szar marad, akkor leírom. Még ha ügyintézni akarsz se tudsz mit csinálni mert a fene sincs bent, a fenét se érdekli hogy te épp mit akarsz ügyintézni pedig fontos lenne, sőt... Undorító hulladék a magyar oktatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!