Miért mondják, hogy könnyű a Corvinus?
Nézegettem a pénzügy számvitel tantervét, de egyáltalán nem tűnt könnyűnek.
Rengeteg matekos, bonyolult tárgy van, de szerintem minden GTK-s szakon is.
Azt en is látom, hogy az ottani hallgatók rengeteget buliznak és sosem tanulnak, de ez azért lenne, mert ilyen könnyű egy analízis vagy egy vállalati pénzügyek? Nekem nem tűnt annak.
Vagy az lehet az oka, hogy oda eleve a nagyon okosak kerülnek csak be?
"Vagy az lehet az oka, hogy oda eleve a nagyon okosak kerülnek csak be?"
Erre ne rakj nagy tétet.
Akik nagyon ráérnek bulizni, azoknak nem a minél nagyobb tudás
a céljuk, hanem hogy átcsússzanak valahogy, csak a papír meglegyen.
Az ilyenektől nem hogy az ösztöndíjat, de az állami finanszírozást is megvonnám. Azoktól vették el a helyet és a rájuk eső állami kvótát, akik becsületesen, eredményesen, igényesen akarnak tanulni.
“ Rengeteg matekos, bonyolult tárgy van, de szerintem minden GTK-s szakon is.”
Azért túlzásokba ne essünk. Vannak matekos tárgyak, de ezek egy komolyan matekos szakhoz képest (például matek, fizika, adattudomány, mérnöki szakok) max. alapozó baba mateknak nevezhetők. A pénzügyben azért vannak nehéz tárgyak (például vállalatértékelés), de inkább az a nehéz a psz szakban, hogy száraz mint a novemberi avar, magolós, unalmas (a számvitel része). Nehéznek azért a szakot nem nevezném, kb a hülye is elvégzi. Sehol sincs nehézségben egy gépészmérnöki vagy orvosi szakhoz képest.
A GTK ezzel ki is fújt, nincs egy nehéz szakja sem. Ami nehéz szakok a közgázon: a KTK szakjai, alkalmazott közgazdaságtan, gazdasági matek – na ezek tényleg nehezek.
Azért könnyűnek se nevezném a psz szakot, mivel a magolós, unalmas részéhez idegrendszer és monotónia-tűrés kell. Sok.
Joggal mondják azt, hogy könnyű a Corvinus, azok, akiknek nem nehéz.
No és azok, akik másutt tanulnak. Tudod, a más által cipelt teher mindig könnebb(nem látszik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!