A 2021-es érettségihez is szükséges a nyelvvizsga?
Koszi a valaszt.
Azt nem tudod veletlenul, hogy milyen forumokon lehet tajekozodni, ahol naprakesz informaciokat talalok ezzel (es barmilyen egyeb valtozassal) kapcsolatban?
Ez hol olvastad? Miért lenne kötelező a nyelvvizsga, ha a középfokú idegennyelv is érettségin alapfoknak felel meg?
Igen sok embernek nem lesz akkor érettségije, ha ezt behozzák valóban. Én úgy mentem el érettségire, hogy alapszavakat nem tudtam, meg semmilyen féle nyelvtant nem vettünk négy év alatt.
Amíg ilyen a nyelvoktatás színvonala, addig ennek bevezetésével:
* Ha az érettségihez írják elő, akkor redundánsan kell teljesíteni a nyelvi érettségit. Emellett elkaszálnák sok fiatal életét, évekig nem tudnának elhelyezkedni, amíg nem tudnának sikeres nyelvvizsgát tenni.
* Ha egyetemen bemeneti feltétel lenne, akkor sokan a nyelvvizsga miatt nem tudnának egyetemre menni, nem lenne esélyegyenlőség. Megszűnne a szaktárgyi szelekció, a nyelvvizsga eléggé megszűrné a jelentkezőket a reál tanári tagozatokon. Vagy akár az egész TTK-n. Nem a diplomás beszélné a nyelvet folyékonyan, hanem a Bsc-s hallgató.
* Msc felvételihez írnák elő. Ez egy kissé redundánsnak hat, hiszen a Bsc-s diplomához nyelvvizsga kell. Kivéve azt a rendkívüli helyzetet, amikor nyelvvizsga nélkül osztanak diplomát. Ennek sokan örülnének, hiszen máris nem egyenértékű a koronás diploma a normállal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!