Normális, hogy nem értem egyáltalán a matekot egyetemen? Illetve szerintetek "jó" helyen vagyok-e?
Középsuliban végig kitűnő voltam, matematika fakttal, 95%-os középszintű érettségivel, mégis végig elégséges voltam egyetemen matekból.
Fel kell venned a sebességet, ennyi a titok. Elsőre minden új, minden nehéz, de a későbbi gyakorlatok során belejössz, ne add fel!
Én is hasonlóan érzek. Szintén gazdálkodás és menedzsmentre járok és ebben a félévben van gazdaság matematikám.
Annyi a különbség közted és köztem, hogy én végzős vagyok, tavasszal szeretnék állam vizsgázni és diplomát írni.
Első két évben Foksz képzésre jártam, tanterv szerint végeztem vele és a záróvizsga után pedig folytattam a Ba képzésen. Azóta már jelentősen elértem az ajánlott tantervtől, mivel volt, amiből első körben megbuktam, rákövetkező félévben mást vettem fel helyette, így fordulhatott az elő, hogy 7-ik félévben vettem fel a gazdaság matematikát.
Nekem is lelki sokkot okozott az első két óra... De muszáj megcsinálnom (jó lesz a 2-is), mert lassan végeznék az egyetemen.
Én azt csinálom és neked is ezt ajánlom, hogy szánd rá az időt! Van kábé öt matek füzetem és minden nap gyakorlok valamit (literally). Mivel nem járok el matek tanárhoz anyagi okok miatt (de ha nagyon nem megy, akkor fogadok valakit), ezért youtube és egyéb helyeken nézek online videókat.
Mateking oldalt tudom még neked ajánlani. Pár ezer forint (nem tudom pontosan) tantárgyanként. Én egy nyári akció keretében szereztem meg az egyiket. De érthetően elmagyarázza neked.
De ha úgy érzed, mégse a gazd. menedzsment a te tereped, még simán abba hagyhatod és kereshetsz más típusú képzéseket is. Nem vagy elkésve, nyugi.
Érdemes megnézned az emelt szintű középiskolás tananyagot. Ott rálelhetsz az alapokra:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!