Milyen járványügyi védekezések vannak nálatok Egyetemen?
14-én kezdődik nálunk a szorgalmi időszak.
Egyelőre úgy néz ki, csak maszkozni kell majd.
Csak a kis létszámú órákat tartják meg, ezek közül is csak azt, amin nélkülözhetetlen a személyes jelenlét (szóval szemináriumokat nem nagyon). A jelenléti órákon maszkban kell lenni, tartani kell a távolságot egymástól, gyakrabban fertőtlenítik a termeket.
A koliban nem lehet vendéget fogadni, a szülők/hozzátartozók sem jöhetnek be pl segíteni a cipekedésben beköltözéskor. A közös helyiségekben maszkot kell hordani, korlátozva van, hogy hányan lehetnek egyszerre pl a konyhában. A bulik, egyéb programok le vannak fújva.
Távolságtartást, kézfertőtlenítést kértek, maszk kell az órákon és a szünetekben is. 40 fő felett az oktatók döntik el hogy online tartják-e az órát (eddig nem tudok róla hogy lenne ilyen az én óráim közt), és a kedvencem: jelenléti ívet tilos körbeadni :D
A nagy stadionos össznépi egyetemi nyitóbulit lefújták, a többi buli meg van hirdetve egyelőre. Éppen tart az idei gólyatábor utolsó turnusa. A koliról nem tudok semmit, mert helyi vagyok így rám nem vonatkozik. A külföldi (ide számítanak a határon túli magyarok is) diákok részére fizeti az egyetem a teszteket.
(Debreceni Egyetem)
DE-ÁOK: Csak maszkviselés lesz kötelező, de az is csak a diákoknak - az előadóknak nem. Ez valahol érthető is. Mi olyanról is kaptunk emailt, hogy a termeket minden óra után fertőtlenítik majd.
Nálunk 7-én kezdődik a szorgalmi időszak és remélem, nem ér olyan gyorsan véget mint tavasszal.
25 fő feletti órákat kizárólag távolléti formában lehet megtartani. Így nekem pl. mindenem online lesz.
De egyébként kötelező maszkviselést vezettek be az egész egyetem területén, távolságtartást jelző matricákat ragasztottak ki, belépéskor kötelező kézfertőtlenítés és nagy előadóban minden harmadik sor 3. székére szabad ülni. (bme)
Nálunk egyik nap megszületett a protokoll, következő nap pedig a feljavított verziója :D A szorgalmi időszak 14-én kezdődik, úgyhogy addig még sajnos változhat több minden bőven..
De jelen pillanatban ott tartunk, hogy nem volt gólyatáborunk, kolisok nem fogadhatnak vendégeket. A 1,5 métert mindenhol kell tartani, a maszk használata az egyetem és kollégiumok teljes területén kötelező. Jövő héten a gólyáknak lesz pár program ott már kesztyű is kell, egyes órákon is sajnos.
Rendszeresen fertőtlenítenek és szellőztetnek, és mivel a 100+ -os órákat már online tartják és állítólag (az egyetem szerint) az órák igencsak nagy része neten lesz, sok terem szabadul fel, ami most afféle társalgóvá alakul át. Itt is kötelező a 1,5 és maszk, kesztyű talán nem.
Tárgy felvétel 7-én indul majd, de a gólyáknak szerencsére első félévben megtették az illetékesek és csak pár maradt ki, szóval még nem tudom 100%-osan, hogy mekkora csoport létszámmal indulunk az órákon. Viszont jelen pillanatban úgy állok, hogy minden órám jelenlétis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!