Miért feltétel az ELTE-n a saját bankszámla megléte még államis szak esetében is?
Ennek hiányában nem lehet beiratkozni...nem tudtam neki eleget tenni magánéleti okokból kifolyólag és emiatt buktam a beiratkozást.
Nem értem, ez mire jó? Államis esetében is ez a kitétel, szerintem ez nagyon igazságtalan és kissé gusztustalan.
Nem tudom, honnan jött ez a barom következtetés....
A párommal közös bankszámlát használunk, ami történetesen nem az én nevemen van.
Nem engedhetem meg magamnak, hogy csak úgy, üresbe nyissak egy újat, ami használaton kívüli lesz...amire majd gyülemlik a tartozás a bank havi levonása miatt.
Ennyi.
Hetes, csak olyat fogadnak el, ami a hallgató nevén van.
Egyébként az ösztöndíj és a koli fizetése miatt kötelező, és azért, mert az esetleges bukások vagy tárgyfelvételek után is fizetni kell. Személy szerint nekem is az a véleményem, hogy nem kéne kötelezővé tenni, ha valaki bankszámla hiánya miatt nem tud újra vizsgázni vagy nem kap ösztöndíjat, az már egyéni probléma.
Diákként vannak ingyenes bankszámlák, nyiss ilyet.
Vagy ha amúgy nem akarod használni akkor Sberbank szimpla bankszámla. Igaz ehhez kártyát és netbankot nem lehet igényelni, de ha úgysem használod akkor mindegy is. Nincs díja a számlavezetésnek. A számla csak úgy el van, de teljesíted vele a kötelezettséged.
Holnap menj be egy fiókba, nyisd meg és máris beiratkozhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!