Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért feltétel az ELTE-n a...

Miért feltétel az ELTE-n a saját bankszámla megléte még államis szak esetében is?

Figyelt kérdés

Ennek hiányában nem lehet beiratkozni...nem tudtam neki eleget tenni magánéleti okokból kifolyólag és emiatt buktam a beiratkozást.

Nem értem, ez mire jó? Államis esetében is ez a kitétel, szerintem ez nagyon igazságtalan és kissé gusztustalan.

2020. szept. 3. 13:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert a Be és Ki fizetések nem tudnak megtörténni, ha nincs. :)
2020. szept. 3. 13:54
 2/10 anonim ***** válasza:
98%
Pl. oda megy majd az ösztöndíjad
2020. szept. 3. 13:55
 3/10 anonim ***** válasza:
45%
Egy bankszámla elkészítése pár perc. Bemész a Bankba és hipp hopp megcsinálják. Nem, hiszem hogy egész nyáron ne lett volna 5 perced erre. Nekem már 14 éves koromban volt számlaszámom ... Ez már a mai világban alapvető dolog szerintem. A fizetésed is oda érkezik ...
2020. szept. 3. 13:59
 4/10 anonim ***** válasza:
75%
"nem tudtam neki eleget tenni magánéleti okokból kifolyólag" ez mit jelent, mert ha pld. nincs állandó lakcímed arra ott van az alapszámla
2020. szept. 3. 14:51
 5/10 anonim ***** válasza:
60%
Ha nincs állandó lakcíme akkor már azért sem tud beiratkozni. :D
2020. szept. 3. 15:33
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem tudom, honnan jött ez a barom következtetés....

A párommal közös bankszámlát használunk, ami történetesen nem az én nevemen van.

Nem engedhetem meg magamnak, hogy csak úgy, üresbe nyissak egy újat, ami használaton kívüli lesz...amire majd gyülemlik a tartozás a bank havi levonása miatt.

Ennyi.

2020. szept. 3. 16:53
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem is vártam mást...sajnálom, hogy ennyire szürke itt egyesek élete...kicsit kiélik magukat..élvezkednek a másik megtaposásán. Jobbulást...a hozzátartozóknak pedig őszinte részvétem❤
2020. szept. 4. 07:34
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Jajjjj ! Te akarsz egyetemre menni ??? 1 nyögdíjas, 98 éves nénike megoldja 1 perc alatt.
2020. szept. 4. 08:32
 9/10 anonim ***** válasza:
76%

Hetes, csak olyat fogadnak el, ami a hallgató nevén van.

Egyébként az ösztöndíj és a koli fizetése miatt kötelező, és azért, mert az esetleges bukások vagy tárgyfelvételek után is fizetni kell. Személy szerint nekem is az a véleményem, hogy nem kéne kötelezővé tenni, ha valaki bankszámla hiánya miatt nem tud újra vizsgázni vagy nem kap ösztöndíjat, az már egyéni probléma.

2020. szept. 4. 08:55
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Diákként vannak ingyenes bankszámlák, nyiss ilyet.

Vagy ha amúgy nem akarod használni akkor Sberbank szimpla bankszámla. Igaz ehhez kártyát és netbankot nem lehet igényelni, de ha úgysem használod akkor mindegy is. Nincs díja a számlavezetésnek. A számla csak úgy el van, de teljesíted vele a kötelezettséged.

Holnap menj be egy fiókba, nyisd meg és máris beiratkozhatsz.

2020. szept. 8. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!