Ilyenkor lehetek még államis?
Alapképzést 10 félév alatt végzem majd el valószínűleg (8 féléves lenne csak megcsúsztam egy tárgyfelvételnél)
Így akkor elvileg elfogytak az államis féléveim. Ha szeretnék mestert is csinálni, akkor ilyenkor nem is jelentkezhetek államis képzésre, csak fizetősre? Ilyenkor mi a teenedő?
Ilyenkor mi a teendő?
Ha eddig 10 félévet használtál el van még 2, jenetkezel államira, utána 2 félév után automatikusan átraknak fizetősre.
És ha munkát vállalok, akkor ezek nem “íródnak vissza”?
(Olvastam ilyesmiről csak nem vagyok benne biztos, hogyha egy félévnek megfelelő mennyiségű napot dolgozok, akkor lehet még egy félévem.)
Nem, 12 feléved van, amiből ha elfogyasztasz 12t egy sem marad, akkor sem ha 30 évet dolgozol itthon, ha lesz 30 gyereked vagy ha könyörögsz a To-n,. A tesódtól sem kérhetsz el egyet-kettőt és nem fizethetsz be utólag egy régebbi olcsóbb félévet, hogy bocsi az önköltséges volt és fizetetthetsz ki most egy drágábbat az állammal.
12d jár alanyi jogon, ezzel kell gazdálkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!