Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Beszélgessünk kicsit! Kinek...

Beszélgessünk kicsit! Kinek milyen jó élményei vannak a gimnáziumból? :)

Figyelt kérdés

Annyit tudok beszélni kicsiny városom két elit gimnáziumának folytonos versengéséről, és mindig arra jutok, hogy olyan, mintha ez a két random épület lenne a világ közepe... És ezt az érzést szétadom, de biztosan nem így van.

Viszont érdekel, hogy más városokban az iskoláknak milyen szokásaik vannak, hogyan viszonyulnak a szomszédos intézményekhez, etc...

Várom a storykat ^^

2020. aug. 30. 11:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Lehet egy gimnázium elit ha az adott tanuló nem az.

:D

2020. aug. 30. 12:47
 2/11 anonim ***** válasza:

Nálunk is hasonló a helyzet.Az én városomban egy gimi és egy technikum/szakképző van. Én az utóbbiba járok 13. osztályba, de olyan szinten savazzák egymást a két különböző iskola diákjai, hogy hihetetlen. Fizikailag a két épületet 500m választja el egymástól.

Főleg, hogy a volt osztályfönökünk (,aki négy éven keresztül volt az) a gyereke a gimibe jár. Mindig okoskodott nekünk, hogy az mennyire jó hely és milyen minőségi, ottani érettségik jobbak, mint amit itt adnak. Ilyenkor mindig megkérdeztük tőle akkor mi a fenét keress ebben az iskolában, ha ez a XYZ gimi a csúcs szuper Lovassyt, Tópartit és Fazekast megszégyenítő / porba típró intézmény. Emellett, ha szidtuk a gimiseket valami verseny, viselkedésük stb miatt, akkor mit képzelünk magunkról. ,,Mi biztosan az (kb200 fős) elit iskolába akarunk járni", ahová kb 30 diák jelentkezik minden tanévben, míg hozzánk 200-260 fő.[ Nem hiszem, hogyha rossz iskola lenne akkor ennyi diák jön akár más megyékből is.]

A válasz, mindig a lecseszés volt, hogy mi mit képzelünk magunkról. Bezzeg, ha a gyereke szidta az iskolánkat(az ő saját munkahelyét ahol kb már 10 éve dolgozik) akkor nincs semmi baj, tök természetes reakció. (.-.)

A városunkban van középiskolai ösztöndíj, de a 25 főből kb 20 fő ebből a gimiből kapja meg. Én minden alkalommal megkaptam az ösztöndíjat amikor jelentkeztem, de amikor elmentem átvenni a papír fecnit, de mindenki lenéztek engem, de leginkább a gimisek. Ők még osztották nekem az észt is, hogy szakközepesként elég csak kisírni a jegyet, míg ők kökeményen megdolgoznak mindenért. (Értelemszerűen szakgimisként nem csak az alap tantárgyaim voltak, hanem +6-7 szakmai tantárgyam, így én is dolgoztam bőven a jó jegyekért) Pár nappal későb ültünk szakmai órán és akkor elmeséltem ezt. Volt egy "kis" felháborodás miatta az osztályban, de amikor elmondták az ofőnek akkor azt mondta, hogy meg sem érdelem(azt a nagyon nagy pár ezer forintos ösztöndíjat, sőt a tapsot sem), mert ilyen retek helyre járok és nekik jogos a lenézésük. Ok.

2020. aug. 30. 14:30
 3/11 anonim ***** válasza:

de amikor elmentem átvenni a papír fecnit akkor mindenki lenéztek engem, de leginkább a gimisek.*

Pár nappal később*

2020. aug. 30. 14:44
 4/11 A kérdező kommentje:

1-es

Ez tökéletesen így van lol, de igazából, a diákok csak viccből, hagyományból csinálják ezt. Amúgy imádják egymást :)

2-es

Oh wow... Elkényeztetett gyerek lehet az lol. A tanár/tanárnő meg tényleg minek van akkor ott.

Sajnálom, hogy ilyen vérkomolyan savazzák a sulidat, pedig ahogy beszélsz róla, igazán nagyobb tiszteletet érdemelne

2020. aug. 30. 14:50
 5/11 A kérdező kommentje:
Amúgy wow, a Tóparti ennyire jó hely lenne?
2020. aug. 30. 14:50
 6/11 anonim ***** válasza:
36%

Mindenki leszólja az iskolát, mert kb 50 éve nem volt a toppon, akkor a gimi volt a menő. Megragadtak a hetvenes években, holott már rég felzárkoztunk a gimihez. Viszont sokaknak elijesztő még mindig a szakközép iskola szó is.( xyz Technikum és Szakközépiskola)

Amúgy persze, hogy elkényeztettet, mert egyedüli gyerek és nem annyira nevelték meg. Bejön az anyukájához és minket szid az iskola épületén belül. ('-') Bezzeg minket neveli akart az anyuka, de a gyerekét nem.

A Tópartit a mi városunkban pedig istenitik, a legtöbb tanárunk az iskolában ott tanult vagy a Lovassyban. Mindig azt hangsúlyozzák, hogy oda csak "kivételes" emberek mehetnek.

#2-#3

2020. aug. 30. 16:37
 7/11 A kérdező kommentje:
Heh, nálunk a Tópartiról eddig szó sem esett, úgy semmilyen körökben... Bár nem is csoda, elég messze van
2020. aug. 30. 16:54
 8/11 anonim ***** válasza:
Nálunk a belvárosban három gimi van egy tér különböző oldalain, egy negyedik egy utcával arrébb. Ebből kettő evangélikus, egy katolikus, egy meg állami. Ellenszenv nincs köztük, csak az állami és az egyik evangélikus között. Érdekes lesz, mert szeptembertől én az államiba megyek (Apum odajárt és sokkal szimpatikusabbnak tűnt), négy barátnőm meg az evangélikusba, és ha minden igaz jövőre az ötödik is követi. Szóval erre még kíváncsi leszek, hogy erősebb-e a barátságunk, mint a gimik közti ellenszenv.
2020. aug. 30. 18:30
 9/11 A kérdező kommentje:
Vannak közös rendezvények, vagy sulin kívül cukkoljátok csak egymást? :D
2020. aug. 30. 18:35
 10/11 anonim ***** válasza:
sulin kívül + diákolimpiákon
2020. aug. 30. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!