Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A Kisképzőben mennyire kell...

A Kisképzőben mennyire kell jól tudni rajzolni a fotószakhoz? És még melyik szakokhoz nem kell olyan nagyon jó rajztudás?

Figyelt kérdés
A Kisképzőbe szeretnék menni tovább tanulni, viszont nem tudok olyan profin rajzolni. Milyen szakot tudnátok javasolni? Fótószak esetleg? Valami féle előkészítő nélkül is van esély bekerülni?

2020. aug. 27. 15:31
 1/3 anonim ***** válasza:

Fotóhoz szerintem nem kell olyan nagyon profin rajzolnod. Valószínűleg többet számít majd az a munka, amit már készen beviszel szóbelire, de ahhoz először át kell menned az alkalmasságin, szóval inkább gyakorolj sokat. Rajzolgass élő emberekről portrét, stb.

Ami még olyan szak, ahol nem annyira fontos a rajztudás, szerintem a kerámia, ötvös, üvegműves, a fotó és talán a textil/divat.

Van esély előkészítő nélkül bejutni, de ha bizonytalan vagy, menj el rá. Ott segítenek, fejlesztenek, biztosabban meg is tudják mondani, hogy mennyit kell még gyakorolnod.

2020. szept. 2. 15:48
 2/3 anonim válasza:

Fotó szakos vagyok.

Miért nem akarod az előkészítőt? Kedved nincs hozzá vagy lehetőséged nincs?

Én szerintem abban a félévben tanultam meg rajzolni, amikor előkészítőre jártam. Persze ez mindenkinél máshogy van, de az biztos, hogy anélkül nem vettek volna fel engem.

Amúgy meg szerintem nagyon fontos a rajztudás. Olyan nincs, hogy valakit úgy vesznek fel, hogy az alkalmasságin rosszul teljesít, de jó tanuló.

Engem egyértelműen a rajztudásom miatt vettek fel, meg talán a szóbelin mutatott fotóim miatt, de azok gyengébbek voltak, mint a rajzaim. De hát mivel az alkalmassági alapján hívnak be szóbelire, így egyértelműen az az első számú. Szóval, ha azt látják, hogy nagyon rossz a látásod a rajzoláshoz, nem vagy fejlődőképes stb. akkor nem hívnak be.

2020. szept. 6. 22:46
 3/3 anonim ***** válasza:
A felvételi követelmény minden szakhoz ugyanaz, tehát egyformán jól kell tudni rajzolni, bármelyik szakra is jelentkezel.
2020. szept. 18. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!