A Kisképzőben mennyire kell jól tudni rajzolni a fotószakhoz? És még melyik szakokhoz nem kell olyan nagyon jó rajztudás?
Fotóhoz szerintem nem kell olyan nagyon profin rajzolnod. Valószínűleg többet számít majd az a munka, amit már készen beviszel szóbelire, de ahhoz először át kell menned az alkalmasságin, szóval inkább gyakorolj sokat. Rajzolgass élő emberekről portrét, stb.
Ami még olyan szak, ahol nem annyira fontos a rajztudás, szerintem a kerámia, ötvös, üvegműves, a fotó és talán a textil/divat.
Van esély előkészítő nélkül bejutni, de ha bizonytalan vagy, menj el rá. Ott segítenek, fejlesztenek, biztosabban meg is tudják mondani, hogy mennyit kell még gyakorolnod.
Fotó szakos vagyok.
Miért nem akarod az előkészítőt? Kedved nincs hozzá vagy lehetőséged nincs?
Én szerintem abban a félévben tanultam meg rajzolni, amikor előkészítőre jártam. Persze ez mindenkinél máshogy van, de az biztos, hogy anélkül nem vettek volna fel engem.
Amúgy meg szerintem nagyon fontos a rajztudás. Olyan nincs, hogy valakit úgy vesznek fel, hogy az alkalmasságin rosszul teljesít, de jó tanuló.
Engem egyértelműen a rajztudásom miatt vettek fel, meg talán a szóbelin mutatott fotóim miatt, de azok gyengébbek voltak, mint a rajzaim. De hát mivel az alkalmassági alapján hívnak be szóbelire, így egyértelműen az az első számú. Szóval, ha azt látják, hogy nagyon rossz a látásod a rajzoláshoz, nem vagy fejlődőképes stb. akkor nem hívnak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!