Mi volt a legnehezebb kémia témakör gimnáziumban?
Nyílván erre nincs jó válasz, teljesen szubjektív.
Ha meg tudod indokolni, hogy miért volt ez vagy az az anyag a legnehezebb, mégjobb.
Illetve lehet számolási típusfeladatokat is mondani.
Igen, sokan vannak ezen a véleményen :D
Ez általában a tanár hibája szerintem.
Én idén fogok végezni, s imádom a kémiát. Természetesen vannak olyan témakörök, amikhez nem szívesen nyúlok, ez vagy amiatt van, mert kevésbé értem ezeket, vagy mert kevésbé izgalmas számomra.
Sokaknak a szervetlen kémiával gyűlik meg a bajuk, mivel “kevésbé logikus a szerveshez képest”, és értelmetlen magolásba kezdenek emiatt, de én ezt semmiképpen sem támogatom.
A számolásnál viszont jóval több problémás témakör akad, én a gázkeverékes feladatoknál szoktam összezavarodni, de ez egyénfüggő.
Nekem a szervetlen rész nehezebben ment, a szervest könnyen tanultam.
Matekból nagyon rossz voltam, így az egyenletekre több idő kellett, de csak megértettem.
Igen, mindennel egyetértek, bár én szeretem a szervetlent.
A számolásoknál pedig ha megérted utána fantasztikus érzés, amikor elsőre sikerül.
#3 vagyok
Igazad van, nagy megkönnyebbülés, ha sikerül megoldani egy-egy problémás feladatot:)
Nekem valamilyen módon a periódusos rendszerbeli trendek a legnehezebbek (atomsugár, elektronaffinitás stb. változása periódusonként és főcsoportonként), azokat sose tudtam megtanulni, pedig OKTV-döntőztem és emelteztem is belőle. Viszont ezek benne vannak a függvénytáblában is, onnan könnyű kinézni. Pl. ha kérdezik, hogy a Na vagy a Mg elektronaffinitása nagyobb, akkor tök egyszerű megnézni a két számot, és összehasonlítani. Ezért nem is tanultam meg ezeket sose.
A kedvenc témaköröm nekem a szervetlen, az olyan, mintha ismeretlen embereket ismernék meg, és mindenkiről a legtöbbet akarom megtudni. Szervesből pedig az oxigénes vegyületeket szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!