Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi volt a legnehezebb kémia...

Mi volt a legnehezebb kémia témakör gimnáziumban?

Figyelt kérdés

Nyílván erre nincs jó válasz, teljesen szubjektív.

Ha meg tudod indokolni, hogy miért volt ez vagy az az anyag a legnehezebb, mégjobb.

Illetve lehet számolási típusfeladatokat is mondani.

2020. aug. 21. 08:49
 1/8 anonim ***** válasza:
73%
Az egész kémia egy nagy fekete lyuk volt. :D
2020. aug. 21. 09:04
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen, sokan vannak ezen a véleményen :D

Ez általában a tanár hibája szerintem.

2020. aug. 21. 09:09
 3/8 anonim ***** válasza:
87%

Én idén fogok végezni, s imádom a kémiát. Természetesen vannak olyan témakörök, amikhez nem szívesen nyúlok, ez vagy amiatt van, mert kevésbé értem ezeket, vagy mert kevésbé izgalmas számomra.

Sokaknak a szervetlen kémiával gyűlik meg a bajuk, mivel “kevésbé logikus a szerveshez képest”, és értelmetlen magolásba kezdenek emiatt, de én ezt semmiképpen sem támogatom.

A számolásnál viszont jóval több problémás témakör akad, én a gázkeverékes feladatoknál szoktam összezavarodni, de ez egyénfüggő.

2020. aug. 21. 09:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a szervetlen rész nehezebben ment, a szervest könnyen tanultam.

Matekból nagyon rossz voltam, így az egyenletekre több idő kellett, de csak megértettem.

2020. aug. 21. 10:58
 5/8 A kérdező kommentje:

Igen, mindennel egyetértek, bár én szeretem a szervetlent.

A számolásoknál pedig ha megérted utána fantasztikus érzés, amikor elsőre sikerül.

2020. aug. 21. 11:14
 6/8 anonim ***** válasza:
65%

#3 vagyok

Igazad van, nagy megkönnyebbülés, ha sikerül megoldani egy-egy problémás feladatot:)

2020. aug. 21. 11:41
 7/8 anonim ***** válasza:
87%
A szerves kémia, teljes mértékben egy érthetetlen hányinger volt 9-10-ben, sőt 7-től 9-ig nagyjàból jól is ment, aztán 10-ben bukásra álltam belőle (rátett mondjuk az, hogy kaptunk egy olyan tanárt, aki gyűlölt engem a nevem miatt). Nem értettem, mert a tanár is úgy magyarázott, hogy sehogy, felírta a táblára a képleteket, amiket abszolút még bemagolni sem tudtam olyan hosszúak voltak, és ennyi volt az óra. Még feltett olyan kérdéseket, olyan szavakkal, hogy csak néztünk, mert soha nem is beszélt nekünk hasonlóról sem. Majd elkezdett üvöltözni, hogy itt mindenkit át fognak verni öreg korára, és olyan buták leszünk, mint a mostani öregek (hozzáteszem ő is 70 éves volt akkor). Igen, ezért volt nehéz az a szerves kémia.
2020. aug. 21. 16:57
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem valamilyen módon a periódusos rendszerbeli trendek a legnehezebbek (atomsugár, elektronaffinitás stb. változása periódusonként és főcsoportonként), azokat sose tudtam megtanulni, pedig OKTV-döntőztem és emelteztem is belőle. Viszont ezek benne vannak a függvénytáblában is, onnan könnyű kinézni. Pl. ha kérdezik, hogy a Na vagy a Mg elektronaffinitása nagyobb, akkor tök egyszerű megnézni a két számot, és összehasonlítani. Ezért nem is tanultam meg ezeket sose.

A kedvenc témaköröm nekem a szervetlen, az olyan, mintha ismeretlen embereket ismernék meg, és mindenkiről a legtöbbet akarom megtudni. Szervesből pedig az oxigénes vegyületeket szeretem.

2020. aug. 21. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!