Szerintetek is egy ember ülhet egy padba majd suliba?
Melyik híradóban? És ki mondta? Szerintem valamelyik pedagógusszakszervezet beszélhetett az álmairól. A minisztérium iránymutatásaiban szó sincs erről:
"annyi hely nincs is az iskolákban, annyi pad se"
És főleg: annyi tanár se! Ha csak fele annyi gyerek fér be az osztályba, akkor a másik felének ki tartja meg ugyanazt az órát?
"Lehet megbontják, hogy délelőtt az osztály egyik fele, délután meg mondjuk a másik."
Akkor az adott csoportra a tanárnak kétszer annyi tantermi munkaideje menne el - vagyis akkor cserébe kellene, hogy legyenek olyan csoportjai, akiknek egyáltalán nem tart tantermi órát (legalábbis azon az adott héten), főleg, ha nem akarnak túlmunkát fizetni nekik (és persze, hogy nem akarnak!).
Én is gondoltam rá, hogy tulajdonképpen lenne is értelme elkezdeni így variálni, ha az egyes tanárokra bíznák, mert ők tudnák, hogy melyik csoportjuk mikor önműködőbb, melyiknek mikor van szüksége inkább egy-egy ilyen tantermi löketre attól függően, hogy melyikük hol tart épp a tananyagban - csakhogy ettől annyira kaotikus lenne az egész (mert gyakorlatilag nem lenne órarend, hanem külön-külön kéne időpontot egyeztetni minden tanárral minden héten újra és újra), hogy lehetetlenség lenne kivitelezni, ez már tavasszal is kiderült, amikor online órák ügyében kellett (volna) időpontokat egyeztetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!