A Corvinus, BGE, Milton Friedman egyetem közül melyik az ajánlottabb?
A kulcsszavakból úgy látom, hogy gazdaságinformatikát szeretnél tanulni. Ha van 400 körüli pontod, akkor a Corvinust ajánlom, de szerintem a BGE és az Óbudai Egyetem is megfelelő ezen a szakon. A Miltont(idén már indultak államis alapszakok is ott) is megpróbálhatod, de akkor viszont képezd magad mellette sokat, mivel kevésbé színvonalasabb. Idén a Corvinusra 400 pont, az ÓE-re és a BGE-re 280 pont, a Miltonon is kb. ennyi kellett az államihoz ezen a szakon.
A testnevelésről:
A nagyobb egyetemeken néhány kivétellel (Pl. ELTE, Károli) van kötelező testnevelés minden szakon. Nálunk a BME-n 2 félévnyit kell teljesíteni, de ne úgy képzeld el mint egy középiskolai tesiórát. Rengeteg sport közül lehet választani, 0 kredites, és csak az aláírás szükséges, jegyet nem kapsz rá. Szerintem ez máshol is így van. Orvosi felmentést elfogadnak, ha szükség van rá.
Kisebb főiskolákon mint Pl. a Milton nem hiszem, hogy van testnevelés.
Szóval visszatérve az egyetemekre leginkább a Corvinus/BGE/ÓE közül válassz (ha Budapesten szeretnél tanulni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!