Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Károli Gáspár Református...

Károli Gáspár Református Egyetem vélemények? (anglisztika)

Figyelt kérdés

Sziasztok! Még csak 2022ben fogok érettségizni, de már most gondolkodom, hogy hol tanuljak tovább. Anglisztika szakon szeretnék tanulni, mert később fordítóként szeretnék dolgozni:) az lenne a kérdésem, hogy összesen ez hány félév? Mert az anglisztika az 3,de még külön lesz pár félév a szakfordításra? És mi a véleményetek nektek, akik oda jártok? Megéri oda menni?:) és azt nem tudjátok, hogy ez államilag támogatott suli-e, vagy fizetős? És ha igen, mennyi? Bocsi a sok kérdésért, de utána jártam valamennyire és nem találtam meg mindent választ:(

Köszönöm előre is a válaszaitokat. :)

2020. aug. 14. 18:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez a szak nem 3 féléves, hanem 3 éves, tehát 6 félév. A szakfordítás speciálizációtól függ.

Az egyetemen van államilag támogatott szak és önköltséges is.

2020. aug. 14. 18:29
 2/7 A kérdező kommentje:
Ja okés, köszi a választ! :)
2020. aug. 14. 18:31
 3/7 anonim ***** válasza:
A felvin sok infó fent van amúgy önköltséges képzések drágák mindenképpen államilag támogatott képzésre jelentkezz
2020. aug. 14. 19:42
 4/7 anonim ***** válasza:

Az jól írta az előző valóban 6 féléves, az az 3 éves az anglisztika. Már az alapképzés alatt van lehetőséged fordító specializációra menni, legalábbis én Szegedre járok itt van, de szerintem több helyen is. Ez nem jelent plusz éveket, az anglisztikás óráiddal együtt végzed majd el őket. Aztán érdemes fordító és tolmács mesterre menni, az még 4 félév, az az 2 év, ez után lehetsz okleveles fordító. Szakfordító képzésről én egyetemen belül nem tudok, szerintem ha elvégzed ezeket, plusz lesz egy szakmai nyelvvizsgád, akkor leszel szakfordító.

Bár nem a Károlira járok, más kérdésedre a szakkal válaszolok szívesen, ha még van. :)

2020. aug. 17. 22:17
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! :))

Te milyennek találod a szakot? Szereted? És nagyon "nehéz"? :D

2020. aug. 18. 09:02
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon szeretem, egyáltalán nem bánom, hogy ezt tanulom. :)

Az, hogy mennyire nehéz, nyilván egyénfüggő. Én azt mondom, hogy nem a legnehezebb szakok között van, viszont mindenképpen tanulni kell, legalábbis nálunk tanulás nélkül nem lehet átmenni. Az órák nagyrésze gyakorlat, amikre hetente kell készülni, feladatokat csinálni, esszét írni, viszont ha jól osztod be az idődet, ezek nem vesznek el napi 1-2 óránál többet. Én átlagos tanuló vagyok, 4-es átlaggal jöttem ide, és eddig ezt sikerült tartanom. Mindig megcsináltam az aktuális házit lelkiismeretesen, nem csak összecsaptam, ha valamit nem tudtam, utána néztem.

Szóval röviden, tapasztalataim alapján, ha foglalkozol a sulival, akkor nem lehetetlen jó jegyeket szerezni. :)

2020. aug. 19. 09:03
 7/7 anonim ***** válasza:
utánajártam, utánanéztem, utánajártam, utánanéztem, utánajártam, utánanéztem, utánajártam, utánanéztem, utánajártam, utánanéztem,
2020. okt. 2. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!