Miért a külföldieket részesítik előnyben a kollégiumi felvételikor? Nem az lenne a logikus, hogy ők csak online tanulhassanak, nehogy fertőzést hozzanak?
Szerintem neked valami más bajod van, csak a külföldiekre fogod!
Eleve olyan nincs, hogy "külföldi", vannak német, olasz, ukrán román, stb emberek, de semmi közös nincs sem mint emberben bennük, sem anyagi vagy egyég heylzetük alapján - az egyetlen, ami érvényes, hogy nem magyar állampolgárok.
Ha valaki annyira elvakult, mint te, és szerinte mindenki hibás, aki nem MO-on született, azzal igen komoly pszichikai bajok vannak.
Gondolj bele, ha mondjuk te erasmus programmal kimész Németországba (vagy akármilyen, tök vadidegen országba) egy vagy két félére tanulni, neked is nagy segítség lenne, ha van egy personal mentorod, akihez fordulhatsz?
Mert nem tudod, merre találod a boltokat a közelben, jó kávézókat, háziorvost, nem tudod, hogyan intézd az ügyeidet a helyi tanulmányi osztályon és teszem fel, még a nyelv se megy annyira tökéletesen, hogy elboldogulj? És mondjuk lakásra nincs pénzed (azt se tudod, kitől bérelj), de a kollégium jó opció arra az időre?
Ha ezekbe így bele gondolsz, akkor is leírnád azt, amit az előbb? Amúgy én is azt gondolom, neked valami bajod van az élettel. Már tucatszor leírtad, hogy ez is igazságtalan, meg az is igazságtalan, panaszkodsz ezerrel, de a megoldáson nem gondolkodsz.
Akkor milyen válasz lett volna megfelelő neked? Buksi simi, meg társai? Sajnálkozás csoportosam amiatt, hogy az élet milyen igazságtalan veled?
Mi nem tudjuk, miért a külföldieket részesítik előnyben a magyarok helyett vagy helyetted (eredeti kérdésed). Erről az egyetemet, vagy a kollégium igazgatóját kell megkérdezned, miért ez a rendszer.
Viszont igenis hibáztatod a külföldi hallgatókat. Minden válaszodban az köszön vissza, hogy ők: így gazdagok, olyan drága táskájuk, meg márkás cipőjük van, úgy kiskirályok, meg kiskirálynék, ki van nyalva a kis fenekük az egyetemen, miért van mentoruk szerencsétleneknek (nulla magyar tudással), nem is kell nekik az a kolesz hely, mert amúgy milliomosok és abból miért nem futja drága albérletre? Nem tűnik fel? Olvasd vissza magad.
Ajánlottam neked megoldást. Szobabérles? Rengetegen élnek ezzel a megoldással. Írtad, van egy párod. Meg lesz valami munkád. Abból nem jön ki?
Ezért mondom, hogy hagyd abba a panaszkodást, meg a külföldiek ekézését. Amúgy meg egy átlag jegyellenőr annyit nem tud angolul, hogy "yes or no". Hagyjuk már ezt a kivételezés dumát.
Ezt én sem értem. Szerintem is az lenne a logikus, ha most senki se utazhatna országon kívülre.
Márciusban is a külföldiek maradhatak a koliban, a magyarok nem. Érdekes eset, pedig simán haza tudtak volna menni.
Egy Erasmusos diák meg eleve gazdag és egy repülőjegy az EU-n belül meg nem drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!