Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Számíthatunk még a kormány...

Számíthatunk még a kormány olyan lépésére amivel keresztül húzza a sznob egyetemek számításait?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok mint például nyelvvizsga eltörlése végleg.

2020. aug. 11. 07:29
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
45%

A nyelvvizsgáról, mint bemeneti feltételről tegyen le végleg a kormány.

Aki valamilyen tanulási részképességzavar, fogyatékosság miatt nem képes egyik vagy másik résznyelvvizsgát tenni, az kapjon korrekt felmentést.

Én nem kötném meg, hogy mindenképpen angol legyen, ha korábban nem tanulta, akkor hátrányban lenne.

A bemeneti feltétel pedig azért is rossz lenne, mert nem a diplomás beszélné a nyelvet, hanem a Bsc-s hallgató. A diplomás már nem beszélne folyékonyan, az Msc-c diplomás pedig talán meg sem tudna szólalni az adott nyelven. Kivéve, ha olyan szakra járt, ahol beszélni is kellett, és nemcsak cikkeket olvasni. Vagy cserediák volt, vagy voltak külföldi barátai, satöbbi.

2020. aug. 11. 18:03
 12/22 anonim ***** válasza:
35%

"nagyvcsaládban még nehezebb, amikor nem jut elég figyelem mindenkire"

Mert szerinted azok az egykék, akiknek sikerül a nyelvvizsgájuk, nagyrészt otthon tanultak meg az adott idegen nyelven? Nem hinném.

2020. aug. 11. 18:31
 13/22 anonim ***** válasza:
82%
Hát nekem mindegyik egyke volt, akivel beszéltem vagy kéttannyelvű suli. Ezt most a pénz miatt mondom, saját öztöndijból a több ezres könyveket kell fizetnem, amin az orvosi egyetemen vagy hogy 15e.
2020. aug. 11. 18:58
 14/22 anonim ***** válasza:
88%

(Előző)

Nálam sajnos csak az angolt tanitották rendesen, németet nagyon nem. Nagyban függ ez a gimitől, tanártl, s attól hogy milyen egyetemre mész, hogy mellette megtudod-e csinálni, nekem sajnos semmi időm nincs évközben, de ezt mások is mondják, az egyik legnehezebb szak (gyógyszerészeti), nyáron meg gyak minden évben. Persze azért próbálom nem feldni s tanulni rá nyáron, de ahhoz hogy egy nyelvvizsgára elmenjek ilyen rövid idő alatt szinte lehetelnennek hangzik...

2020. aug. 11. 19:16
 15/22 anonim ***** válasza:
76%

"saját öztöndijból a több ezres könyveket kell fizetnem"

Én úgy jártam végig az egyetemet, hogy gyakorlatilag végig könyvtárakban ültem, mert eszembe se jutott megvenni a szükséges könyveket (aminek a nagy részét eleve külföldről lehetett volna csak beszerezni, ha egyáltalán), olyan anyagi helyzetből jöttem, plusz internetet is csak az egyetemen használhattam, itthon nem volt - mégis két középfokúm volt a középiskola végére, ráadásul az egyik szakmásított. Most meg ott a net kb. mindenki zsebében millió ingyenes nyelvtanulási segédanyaggal, úgyhogy a pénzhiány igazán nem lehet kifogás.

[link]

2020. aug. 11. 19:54
 16/22 anonim ***** válasza:
82%
Jó, rendes gimibe jártál, akik felkészítettek, ezt is emlitettem, hogy nem mindegy. Én megbiztam egy olyan tanárba, aki sanos egyáltalán nem készitett fel, 5 jártak hozzá, senkinek nem lett meg anyelvvizsga, nagyon gyenge volt. Sőt végül megtudtam, hogy a saját tanárom mondta egy lánynak, aki zehetős, hogy menjen inkább nyelvtanfolyamra, mert nem készit fel rendesen...(azt meg már nem is irom, hogy 2 tanfolyamra is elment, mert igy érezte biztosra a tudását, kedves szülei meg persze mindent kifizettek neki) Nagyon tanárfüggő, de persze van magántanár is, de nekem az elment az emelt biosz/kémiára az a pénz amikor arra is fel kellett készülnöm. Meg nem hinném, hogy nyári gyak mellett is meg tudnád csinálni, ha lenne, ezt csak az értheti aki orvosi egyetemre vagy nehezebb egyetemre jár...
2020. aug. 11. 20:03
 17/22 anonim ***** válasza:
60%

"rendes gimibe jártál"

Nem, nem csak hogy "rendes" gimibe nem jártam, semmilyen gimibe se jártam (másképp szó se lett volna szakmásított nyelvvizsgáról), úgyhogy volt nyári gyak is (bár csak középiskolai szinten), plusz sose jártam magántanárhoz, az egyik nyelvet csak az iskolában tanultam, a másikat meg csak kb. 15-18 fős tanfolyamokon 4 éven át.

Persze, mindenkinek más megy könnyebben, nekem talán az átlagosnál könnyebben ment, mert az átlagosnál szívesebben tanultam, jobban érdekelt (az egyik nyelv - de a másikat, az iskolait volt, hogy kimondottan utáltam!), mindenkinél máshogy van minden, egyetemistaként eleve nehezebben megy a nyelvtanulás, mint fiatalabb korban ez is benne van, de azért ne add fel. :)

2020. aug. 11. 20:23
 18/22 anonim ***** válasza:
83%
Igen, sajnos én is így vagyok vele, a németből kéne mennem, de úgyérzem az angolt sokkal jobban szeretem, könnyebben tanulható. Köszönöm:), hát remélem majd összejön, csak egyetem mellett igen sokkal nehezebb:/.
2020. aug. 11. 21:15
 19/22 anonim ***** válasza:
35%
Ha sokkal jobban szereted az angolt, miért németből kéne menned?
2020. aug. 11. 21:20
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
#15: Sajnos nem minden egyetemen ügyelnek arra, hogy legyen akár csak egyetlen helyben olvasható, nem kölcsönözhető példány is minden kötelező irodalmi forrásból és tankönyvből az egyetemi könyvtárban. A kölcsönözhető példányokból pedig mondjuk van három, amit az első napon kivesznek a hallgatók. S ha a megadott forrás az egyetem saját kiadású jegyzete, akkor az valószínűleg sehol az országban, egyetlen könyvtárban sem elérhető. Így aztán a hallgatók nem tehetnek mást, minthogy megveszik az egyetemi jegyzetboltban. Sőt, még örülhetnek, ha kapnak: néha ott sincs elég ezekből a jegyzetekből, s úgy kell elkunyerálni másoktól, hogy saját költségen lefénymásold az egészet, ami egyrészt drága, másrészt a színes ábrák olvashatatlanok lehetnek.
2020. aug. 11. 21:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!