Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az egyetemen a kötelező...

Az egyetemen a kötelező tárgyakat bármikor felvehetem?

Figyelt kérdés
Ha van most pl. 10 ilyen tárgy, akkor nem kell az összeset felvenni? A Neptunban nézegettem, és eleve csak a páratlan számú félévek vannak jelölve az ajánlott féléveknél. Az az év lenne? Értelmes válaszokat szeretnék olvasni, mert teljesen új vagyok ebben.

2020. aug. 9. 14:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Van egy mintatatanterv az egyetem honlapján, abban van leírva, mit vegyél fel az első félévben. A Neptunban azért csak páratlan számú félévek vannak, mert ez az első fele az évnek. Következő félévben párosak lesznek. Ezért is rossz bukni, mert így gyakran egy egész évet csúszhatsz.
2020. aug. 9. 14:22
 2/6 A kérdező kommentje:
Ó, már megijedtem, hogy csak páratlanok vannak. Az SZTE oldalán mondjuk pont nincs ilyen mintaterv, de keresgélek még. Köszönöm a választ!
2020. aug. 9. 14:31
 3/6 A kérdező kommentje:
Update: Azóta ezt a mintatervet megtaláltam a Neptunban.
2020. aug. 9. 14:39
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, hogy egyetem-függő. Nálunk ezek úgymond "időzítve" voltak, mivel egymásra épültek, így csak sorban lehetett csinálni, és kihagyni sem lehetett. És, ha nem időben vette fel (vizsgázott le sikeresen) az ember, akkor meg csúszott miatta, és hosszabb ideig tartott neki az egyetem.
2020. aug. 9. 14:44
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk pl. nincsenek ráépülő tárgyak. Mármint elméletileg igen, mert be vannak számozva és az anyag halad, de nincsen külön felvételi követelményük és olyan sorrendben csinálod, ahogyan szeretnéd... sőt, az én tantervemben pl. volt olyan, hogy előbb kellett teljesíteni a másodikat mint az elsőt... Viszont sok helyen akár csúszást is eredményezhet, nem is lehet előre teljesíteni tárgyakat stb. és emiatt fontos, hogy kövesd az előírt tantervet. Valamint nyilván azért nem véletlenül van úgy összeállítva, később csak a baj lehet vele, ha eltérsz pl. nem lesz elég kredited, nem tudod felvenni (pl. óraütközés vagy létszám korlát miatt). Úgyhogy célszerű tartani az előírt menetet.
2020. aug. 9. 16:01
 6/6 anonim ***** válasza:
Igazából bármikor felveheted őket igen. Nálunk első félévben felveszik a tárgyakat, abba nincs beleszólásunk utána már igen. A mintatanterv arra jó, hogy úgy biztosan meg lesz minden, de persze felvehetsz mást is. Vannak olyan tárgyak, amik csak bizonyos (páros vagy páratlan) félévekben vannak kiírva azt értelemszerűen csak akkor tudod felvenni.
2020. aug. 10. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!