Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hol a leglazább az anglisztika...

Hol a leglazább az anglisztika? És hol a legnehezebb?

Figyelt kérdés
2010. aug. 4. 10:31
 1/8 anonim ***** válasza:

Erre szerintem kevés ember tud válaszolni, mert nem sokan járnak két egyetemre ugyanarra a szakra. ;) Bár van egy barátnőm, aki Debrecenből jött az ELTE-re, ő azt mondja, hogy az ELTE-n jobbak, érdekesebbek az órák, jobbak a tanárok (főleg az anyanyelviek).

Én ELTE anglisztikás vagyok, most voltam elsőéves. Sok esszét, házidogát kell írni, sokat kell olvasni, elég sok vizsga van (nekem most 11 volt a félév végén, igaz van minor szakom is), de abszolút teljesíthető. Pedig én nem vagyok szorgalmas, nem tanulok sokat.

2010. aug. 4. 10:52
 2/8 A kérdező kommentje:
De engem nem érdekel a nyelvészet hanem a töri meg az irodalom és a kultúra akkor HOL VAN az a hely ahol ezekre nagyobb hangsúlyt fektetnek?
2010. aug. 4. 11:03
 3/8 anonim ***** válasza:
töri a töri szakon, és irodalom a magyar szakon.
2010. aug. 4. 11:05
 4/8 A kérdező kommentje:
úgy gondolom h az törit és az irodalmat olyan szintig tanítják az angol szakon, mint a magyart és a törit gimnáziumban.
2010. aug. 4. 11:12
 5/8 anonim ***** válasza:
Társadalomtudomány szak.
2010. aug. 4. 11:14
 6/8 anonim ***** válasza:

ELTE anglisztikán az irodalomra elég nagy hangsúlyt fektetnek. első félévben van egy irodalmi alapozó szeminárium, itt megtanítják hogyan, milyen formában írjuk majd az irodalomesszéket a későbbiekben, pár művet elemzünk, ez lehet Shakespeare-től a 20. századig akármi, ami angolszász, vagy akár kritikák, újságcikkek.

2. felévtől lehet felvenni az "igazi" irodalomkurzusokat, ezek közül 3-nál (középkori és reneszánsz angol irodalom, a reneszánsz és 1890 közti angol irod., és 1890 és 1960 közötti ang. irod.) párban van az előadás és a gyakorlat, szóval ez már eleve 6 irodalomkurzus. És akkor jön még a további félévekben amerikai irodalom (azt hiszem 2 kurzus belőle), meg kortárs angol irodalom. De ezeken kívül is lehet még egy csomó irodalomóra közül választani, nagy a kínálat a szabadon felvehetők között.

Ami a törit illeti: első félévben van egy "angolszász politikai kultúra" nevű előadás, ez Nagy-Britannia és az USA politikai, választási rendszerével foglalkozik, persze történelmi háttérrel, szóval lényegében törióra. Én imádtam :) Ezen kívül van még Anglia, meg USA történelme, azt hiszem 2-3 ilyen kurzus kötelező, de itt is felvehetsz szabadon még töris órákat, ha ez érdekel.

Van még Országismeret nevű óra is, valamint ilyenek, mint Amerikai kultúra, ebből is több kurzus... Van ami kötelező, van ami választható, de ez azon is múlik, milyen szakirányt választasz.

Szóval ez az ELTE, nem tudom máshol milyen arányban vannak ezek az órák.

2010. aug. 4. 13:04
 7/8 anonim ***** válasza:

Aztán MA-n már mehetsz olyan szakra, ahol csak irodalom van, és/vagy kultúra, nyelvészet zéró. Persze ez nem biztos, hogy pont anglisztika, inkább általánosan irodalomtudomány.

Nézd meg a felvi.hu-n a mesterképzéskeresőt, vagy mi a neve, hogy mire mehetsz anglisztika BA után.

Más szakra járok, de ahogy látom-hallom, nagy hangsúly van anglisztikán az irodalmon is. Elvégre ott már tudni kell angolul, tudtommal az órák is angolul vannak, és nem is klasszikus nyelvórák vannak (bár lehet, hogy van valamilyen nyelvfejlesztés óra), hanem inkább nyelvészet. Azt pedig sehol se tudod kikerülni, semmilyen nyelvszakon. De mondom, van(nak) olyan MA-szak(ok), ahol zéró a nyelvészet:)

2010. aug. 4. 14:05
 8/8 A kérdező kommentje:
és hol a leglazább?
2010. aug. 6. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!