Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 400+ pontot nehéz összeszedni...

400+ pontot nehéz összeszedni továbbtanuláshoz?

Figyelt kérdés
Jövőre érettségizem, a beszámítandó jegyeim valszeg 5ösök lesznek, érettségin mennyire nehéz összeszedni annyi pontot hogy meglegyen a 400 feletti pontszámom?

2020. aug. 2. 23:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha különösebb probléma nélkül vagy most jelenleg ötös, akkor semmennyire. 2 emelttel vagy 1 emelttel és egy nyelvvizsgával sima ügy.
2020. aug. 3. 00:18
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha tudod hova akarsz jelentkezni, akkor azok a tárgyak, amik beszámítanak, azokat középszinten kötelezően 95+%-ra, emelt szinten is minél magasabb %-ra kell teljesíteni, nem elég, hogy meg van az 5-ös, mert a százalék számít. Nyelvvizsga jó ha megvan, mert az is sokat ad, lehet a nékül nem is lehetne meg a 400+, ezt már nem tudom.

Nem lehetetlen, de azért oda kell tenned magad rendesen.

2020. aug. 3. 00:21
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem meglett. 100 pontot vittem a jegyekből, 94% lett az érettségi átlagom. 88% lett az emelt angol, azt még 2019-ben tettem le. 100%-os lett a közép törim, emellett van egy német B2-es nyelvvizsgám. Így 459 pontom lett.

Szerintem egyáltalán nem volt nehéz, nem szakadtam bele a tanulásba.

2020. aug. 3. 10:05
 4/4 anonim ***** válasza:
62%

Ez szerintem teljesen az azévi érettségik nehézségétől függ. Én pl minden előző évi matek feladatsort 70% körül tudtam csak megoldani, élesben viszont 90 feletti lett, hiszen nagyon egyszerű volt a többihez képest.

Az emelttel vigyázz, tényleg csak akkor jelentkezz rá (nyilván az egy kötelezőn kívül, de a kötelezőt is jól válaszd meg) ha tudod, hogy jó lesz az eredménye, mert nem sokat ér a plusz 50 pont, ha az eredmény viszont nem túl jó. Sokszor többet ér egy erős közép, mint egy gyenge emelt.

2020. aug. 3. 10:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!