Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi most a helyzet a kötelező...

Mi most a helyzet a kötelező emelt szintű érettségivel?

Figyelt kérdés
Hallottam 2012-t, de úgy tudom, az még az MSZP terve volt. 2013-at mondott a FIDESZ, de régebben volt 2014 is.
2010. aug. 3. 20:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Csak akkor kell, ha tovább akarsz tanulni egyetemen/fősulin. Ha tanulsz és megcsinálod az emeltet, akkor 2012-re 50pont jár érte, és az egyetemen is könyebb dolgod lesz a legelején, hogy nem kell bepótolnod az anyagot.
2010. aug. 4. 01:23
 2/5 anonim ***** válasza:

Remélem bevezetik mert annyi gyökér(de szó szerint) került be most az egyetemekre(én villamosmérnök vagyok és 1 fél évem van hátra).

De az is jó lépés hogy az egyetemek tartanak szóbeli felvételit.De be ilyedj meg nem arra mennek hogy semmi áron ne kerülj be mert ugye vamiből nekük is meg kell élniük de nagyon sok a agyökér.

2010. aug. 4. 11:33
 3/5 anonim ***** válasza:
2013tól vezeti be a fidesz, legalábbis ezt nyilatkozták, pontosabban azt,hogyha bevezetik,akkor várhatóan 2013-nál nem előbb,de szerintem olyan 2014-re várható, mindenesetre 2012ben még nem és akkor is csak 1 tárgyból.
2010. aug. 4. 12:36
 4/5 A kérdező kommentje:
Mármint úgy érted, hogy 2012-ig marad minden így, ahogy van, és 2013-tól lesz a tervek szerint, hogy kell egy emelt a felsőoktatásba való bekerüléshez?
2010. aug. 4. 12:51
 5/5 anonim ***** válasza:
76%
Én nem tudom mikortól lesz kötelező.De úgy hallottam hogy 2011től a középfokú nyelvvizsgákért 35 helyett csak 28 pont jár és 2012től több pont jár az emeltszintű érettségiért.Ha kötelezővé teszik akkor azt 2 évvel a bevezetés előtt tudatniuk kell.
2010. aug. 5. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!