Tervezőgrafika és Belsőépítészet - Mit kell tudnom róluk?
Az eddig átböngészett szakok közül a Tervezőgrafika (Reklámgrafika) illetve a Belsőépítészet fogott meg. Van köztetek, aki oda jár(t)? Főként az érdekelne, hogy mit is tanítanak a szakon? (A Felvi.hu-n és honlapokon is utánaolvastam, de szerintem egy jelenlegi/végzett hallgató sokat tudna segíteni.)
Milyen tantárgyak vannak itt, és milyen előképzettséggel/ készségekkel kell rendelkeznie a jelentkezőknek? Mit kell tartalmaznia a portfóliónak és milyen fordulói vannak a felvételinek? Melyek azok az egyetemek, amelyen megtalálhatóak ezek a szakok?
Milyen a közösség az egyetemen? Milyenek a tanárok? Mennyire gyakorlatorientáltak a képzések? Van Erasmus-programjuk? Mekkora az önköltséges helyekre bejutott tanulók tandíja? Van államilag támogatott hely is (BA és MA képzésen egyaránt)? Milyen támogatásokat, ösztöndíjakat lehet megpályázni?
Milyen munkakörökben lehet elhelyezkedni a továbbiakban? Mit foglal magába a munkaköri leírásuk, milyen feladatokat kell ellátniuk? Mekkora egy átlagos tervezőgrafikus/ belsőépítész fizetése a fővárosban és vidéken? (Persze, tudom, a fő az, hogy szeressem, amit csinálok, de azért meg is kell élni valamiből 😊) Mennyire flexibilis a munkanapjuk (gondolok itt saját vállalkozásra, HomeOffice lehetőségekre és rendes, 8 órás beosztásra)?
Van valami konkrét véleményetek, tanácsotok számomra, amit feltétlenül szem előtt kell tartsak, ha ezen az úton szeretnék továbbtanulni?
Előre is köszi a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!