Egy félévben megvan szabva, hogy mennyi kreditet kell szerezni? Ha igen akkor mennyi ez egy 6 féléves 180 kredites szakon?
Figyelt kérdés
Ezt azért kérdem, hogy pl. én megtehetném-e azt, hogy az első félévet lazábban veszem és csak 3-4 tantárgyat veszek fel.2010. aug. 3. 13:43
1/9 anonim válasza:
30 a javasolt minden félévre, ettől el lehet térni, de nem érdemes. Amúgy mindenhol meg van szabva egy minimum kreditmennyiség, ami ha nincs meg, áttesznek költségesre, vagy kirúgnak. Amiről én tudok, az minimum 30 kredit/év, de ez mindenhol más.
2/9 anonim válasza:
Olvasd el a Tanulmányi- és Vizsgaszabályzatot. Idővel megtanulod, hogy nem minden egyetemen vannak ugyanaúgy a dolgok (nálunk a minimum 30 kredit az első két félévben). Megteheted, hogy első félévben csak 3-4 tárgyat veszel fel, és akkor majd szívhatsz harmadikban, amikor már a szakdolgozatodat kell írnod és záróvizsgára készülnöd. Nagyon poén helyzet az.
Inkább az elején húzz bele.
3/9 anonim válasza:
13:47: valóban elméletben így lenne, hogy 30 kredit/félév, de nálam angol szakon azért kellett eltérnem ettől az első évben, és jóval kevesebbet felvennem, mert amíg nem volt meg az alapvizsgám év végén, alig tudtam mit felvenni, az általánosan kötelező tárgyakért meg nem járt kredit. Így 50 kreditem sem jött össze év végére.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszi. Megnézem. De a lényeget megtudtam. Megtehetem, de nem érdemes.
2010. aug. 3. 13:55
5/9 anonim válasza:
Igen,tudom mi a helyzet a nyelvi szakokkal, a barátom is arra járt, és ő is pont így járt az alapvizsga miatt. Én ezt általánosságban mondtam, a nyelvi szakokon kívül talán nincs más, ahol ne rajtad múlna, hogy mennyit tudsz összeszedni. :)
6/9 A kérdező kommentje:
Na megtaláltam rá a választ a szabályzatban. 15 kell félévenként. De arra nem találtam választ, hogy én akár egy félév alatt 40 kreditet is szerezhetek vagy csak 30at?
2010. aug. 3. 14:24
7/9 anonim válasza:
A legtöbb helyen meg van szabva maximum, én 45-öt tudok, annál többet nálunk nem enged a rendszer.
8/9 anonim válasza:
30! az az ajánlott. ráadásul az átlagszámításnál is mindenképp 30al osztanak, ha kevesebbet vettél fel, akkor is.
9/9 anonim válasza:
"De arra nem találtam választ, hogy én akár egy félév alatt 40 kreditet is szerezhetek vagy csak 30at?"
- Ha nem tért ki erre a szabályzat, akkor valószínűleg nincs megkötés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!