Orvosi diagnosztikai analitika szakon melyik specializációt válasszam, hogy a rákkutatással tudjak majd foglalkozni?
Felvettek erre a szakra.
Ötféle specializációra van lehetőség: orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitika, orvosi kutatólaboratóriumi analitika, radiográfia, optometria, patológiai analitika
Tudom, hogy az optometria kiesik.
Radiográfia az azért nem tetszik, mert ott csak képen láthatom és sugárveszély is van.
A patológián tudom, hogy vizsgálnak daganatos szöveteket, de nem vagyok benne biztos, hogy bírnám egy halott gyerek látványát, úgyhogy a patológia félig kiesik, ha ezt nem lehet kiküszöbölni.
A másik kettő szak?
A kutatás az tetszene, meg a vérvizsgálás.
Melyikre éri meg leginkább menni?
"Melyikre éri meg leginkább menni?"
Hogyhogy melyikre éri meg? Anyagilag?
Mikor kell választani?
Nem tudok pontos infót mondani, de ha jól emlékszek az első félév után kell választani specializációt.
Szerintem a laboratóriumi a neked való, ha nem bírod a halottakat, nagy eséllyel látsz majd halott gyerekeket is. Bár azzal nem tudom mennyire tudsz rákkutatással foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!