Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Passzív félév a vírus miatt?

Passzív félév a vírus miatt?

Figyelt kérdés
Van itt olyan, aki gondolkodik rajta, hogy passziváltatja az őszi félévét a vírus miatt? Én erősen gondolkodom rajta, mert van olyan tárgy, amit most veszek fel másodjára, és ha nem lesz belőle előadás, akkor szinte esélytelen átmenni belőle. Tavasszal is úgy volt, hogy csak feltöltöttek anyagokat a netre, aztán boldoguljunk vele, semmilyen órát nem tartottak online. Nagyon sokan buktak az évfolyamból a félév végén. Költségtérítéses formában csinálom, emiatt sem mindegy, hogy hogyan tovább. Igazából befizetek több százezret, és jóformán semmit nem kapok érte, csak pár hónappal később be tudok jelentkezni online vizsgára. Nem igazán így képzelek el egyetemi oktatást.
2020. júl. 17. 07:46
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Teljesen érthető
2020. júl. 17. 07:53
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is, de én fordítva. Együtt is élek veszélyeztetett családtaggal, és segítek is más idős, beteg rokonnak, aki rászorul. Félek, hogy megfertőzöm őket. Szeparálódni nehéz lenne, főleg hónapokig, mindannyiunk életminősége jelentősen csökkene, és akkor is megmaradna valamennyi veszély.

Viszont így is csúszom, és ha félév közben úgyis visszaállnak távoktatásra, akkor meg sokkal könnyebb lenne számomra teljesíteni az amúgy nehéz félévet, mintha be kellene járkálni. Majd augusztus végén döntök.

2020. júl. 17. 08:07
 3/9 A kérdező kommentje:
Meddig lehet passziváltatni a félévet? Az aktiválást egy jó ideje már elintéztem a Neptunon. Tavasszal azt mondták, hogy aktív félévet lehet passziváltatni, fordítva már neccesebb. De nyilván ez is határidős, nem lehet akármeddig húzni.
2020. júl. 17. 08:14
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szeptember első hetéig lehet általában, de szoktak erről küldeni határidős táblázatokat, hogy az adott egyetemen meddig lehet.
2020. júl. 17. 10:46
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Az jó, akkor addig még körvonalazódik a helyzet, mi várható.
2020. júl. 17. 10:48
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is ezen gondolkozok, egyszerűen nem megoldható labor és egyéb gyakorlatok online. Inkább megyek dolgozni. Csak az is feljött mint probléma, hogy egyből egy teljes évet kéne passziválnom, mert valami csak őszi/tavaszi félévben indul, ergo nem tudok csak egy félévet.
2020. júl. 17. 10:52
 7/9 A kérdező kommentje:

Igen, ez sokunknál probléma, ha most passzív lesz az őszi félév, akkor mit veszek fel tavasszal? Nem minden tárgy indul a következő félévben, nagyon nagy lenne a csúszás a tanmenethez képest.

Viszont online nem lehet elvégezni egy egyetemet, de még egy félévet sem, egyszerűen muszáj, hogy legyen valamiféle segítség, konzultáció. De sajnos most ilyen nem volt. Ezt el is küldtük páran, amikor kérdőívet töltöttünk ki a tapasztalatokról, remélem figyelembe veszik.

2020. júl. 17. 10:55
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát azért nem egészen, mármint az olyan tantárgyakat amik nem épülnek másokra, amik pont az első szemeszterben voltak tanítva, ugyanúgy felveheted a második félévben, amikor folytatnád az oktatást.
2020. júl. 17. 10:56
 9/9 A kérdező kommentje:
Azokat a tárgyakat már teljesítettem, most már csak ráépülők maradtak. Az előző félévben sem indítottak kurzust belőle, erre direkt rákérdeztem, csak vizsgakurzus indult - az is úgy, hogy sokan kérvényeztük az évfolyamon.
2020. júl. 17. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!