Mennyire nehéz szak az óvodapedagógia (nappalin, nem levelezőn)? Illetve mik voltak a húzós, sok fenekelést igénylő, és mik a könnyebben teljesíthető tárgyak? Ti mit éltetek meg ezen felül nehézségnek?
Az az igazság hogy az elsővel értek egyet. Számomra nem igen volt megeröltető, de én előtte majdnem végig jártam egy SOTE-t (rájöttem hogy még se azt akarom csinálni). Azt hiszem azután kb minden könyebbnek tűnt volna.
Magolni én abszolút nem tudok, egyetemen nem is kell-ene- mert annak a "tudásnak" haszna nincs amit csak be biflázol. Tanulós a pszichológia, a neveléselmélet és a nevelés töri. Ezekből van is szigorlat.
A nehézség ott van, hogy az ének az egy készség. Vagy van szép hangod terjedelemmel, vagy nincs. Ha nincs, akkor bajok vannak.
Forrai Katalin: Ének az óvodában könyvből kb az összes dalt és az összes mondókát meg kell tanulni. Illetve a Törzsök Béla: Zene hallgatás az óvodában könyvből is szép szerivel tudni kell.
Jó ha van fantáziád, ötletes vagy és kreatív. Ezekre óriási szükséged lesz a pályán is, sőt ott még inkább.
Ugyanakkor mielőtt bele ugrasz azért nézd meg mennyi "segélyt" kapunk fizetés helyett. Nem a pénz a minden, de enni kell. Én szerencsés vagyok, a férjem keres annyit hogy ne okozzon gondot. Remélem te is szerencsés vagy.
-óvodapedagógus-
Olvastad a hozzászólásokat is? Azt is amit neked (nem másnak) címeztek? Képes vagy az olvasottak megfelelő értelmezésére?
Túl sokat kérek tőled?
Úristen............................... :DDDDDDDDDD
Hallod megcsináltad a napomat!! :DD
Rendben, részben lehet az én hibám is, amiért azt feltételeztem, hogy ezt az igen régóta használt kifejezést mindenki ismeri. :))
Aranyos voltál, de tény, hogy jót nevettem. :))
Sok feneklést/seggelést igénylő tantárgy = Rengeteget ülsz a fenekeden, hogy meg tudd tanulni azt, mert annyira sok/kemény az anyag. Ezt jelenti. :) A rengeted ülő helyzetben történő tanulást.
Unokatesóm is óvodapedagógus, ő tényleg hivatásból ment oda, most kérdeztem meg neked.
Azt mondja, hogy "kb. Okj szint", "nem érti miért kellett belőle diplomát csinálni."
Nyugi, nem lesz nehéz.
Akkor csak a képesség alapú dolgok amik nehézséget jelent(het)nek? Például fontos a rendkívül tiszta énekhang, esetleg furulyázás, vagy más hangszeren történő játék.
Unokatesód mit mond a filozófiáról, illetve pszichológiáról? Ezekwt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!