Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szakváltás egyetemeken?

Szakváltás egyetemeken?

Figyelt kérdés
Felvettek egy szakra,ami igazából nem érdekel(könnyű bejutás,kevés a pontszám).Kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetséges szakot váltani?Ki kell valahogy bekkelni 1 évet és utána lehet?Esetleg kérik a másik szakra vonatkozó ponthatárt? Vagy valamiféle különbözeti vizsgát kell tenni?
2010. aug. 2. 20:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez engem is érdekelne.
2010. aug. 2. 20:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hú! Ez eléggé összetett! Tehát, ha egyetemen belül akarsz szakot váltani, akkor könnyebb a dolgod, ha nem akkor nehezebb. Jó néhány tantárgynak meg kell egyeznie a két szakon (lehet, hogy egyik helyen más a neve, de ugyanaz a tanrend, az nem számít, olyan mintha ugyanaz a tantárgy lenne), és kell egy bizonyos tanulmányi átlag. Akkor kitöltesz egy formanyomtatványt (lagalább fél év elteltével), majd elbírálják.
2010. aug. 2. 20:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
És úgy nem lehet, hogy rögtön váltok? Úgy értem felvettek egyetemre, és nem iratkozhatok át az egyetemen belül másik szakra ha megvan a pontom hozzá?
2010. aug. 2. 20:38
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Fogalmam sincs, ezt a tanulmányi osztályon tudod meg. Amit írtam, azt egy csoporttásamtól tudom, aki fél év után úgy érezte, hogy nem ez az igazi.
2010. aug. 2. 20:42
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyan pontosan nem tudom sajnos, de pár helyről hallottam infókat. Intézmény függő. Valahol lazán veszik a dolgokat, és könnyen átvesznek másik szakra, valahol teljesen új jelentkezést kell benyújtani, akkor is ha ugyanazon iskolába jársz... Elég összetett, mindenképpen a főiskoládon, egyetemeden tudsz érdeklődni. Ha most jelentkeztél egy mérnöki szakra, és arra vettek fel, akkor szeptembertől 99%-ig biztos vagyok benne, hogy nem kezdhetsz másik szakon!! Érdemes lett volna megérdeklődni mielőtt ilyen reményekkel jelentkezel, hogy ez az adott főiskolán hogyan is működik, mennyire kivitelezhető!
2010. aug. 2. 21:10
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A mi egyetemünkön a szakváltáshoz újra be kell adni a jelentkezést (azaz, ugyanúgy leszel elbírálva, mint az adott évben érettségizők, azaz a felvételi pontjaidat nézik).

Maximum, ha sikerült a szakváltás, akkor pár közös tárgyat beszámítanak a másik szakról.

Hatalmas naivság azt gondolni, hogy ha valaki bejelöl egy olyan szakot, ahol alacsonyabb a ponthatár, akkor majd "házon belül" már át tud menni az áhított szakra, a felvételi eljárást megkerülve... Ha pedig valaki mindezt rögtön a beiratkozáskor akarja eljátszani, akkor körbe fogják röhögni a tanulmányi osztályon.

2010. aug. 3. 10:44
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
nálunk (elte btk) egy külön kérvényt kell ehhez elbírálásra leadni, és persze ugyanúgy megnézik a pontszámot meg a kötelező tárgyakat. a TO-n azt mondták, bonyolult és lassú. én inkább újrafelvételiztem egy év múlva.
2010. aug. 3. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!