Vidéki vagyok,de pesten akarom folytatni a sulit.Hogyan zajlik egy átiratkozás?
Figyelt kérdés
Most leszek 11.es és szeretném pesten befejezni az iskolát.Teljesen tanácstalan vagyok mert nem tudom hogyan zajlik ez az egész átiratkozás.Egyáltalán van-e esélyem vidékről felmenni pestre?2020. júl. 7. 03:42
1/5 anonim válasza:
Fel kell keresni az iskolát, hogy fogadnak-e.
2/5 anonim válasza:
Felhívod az új iskolát, és elmondod nekik, hogy oda akarsz járni. Kérdezd meg, hogy van-e rá mód és ha igen, akkor mi a hivatalos menete. Nekem anno be kellett mennem és egy pár mondatot váltottunk az igazgatóhelyettessel, gondolom érdekelte, hogy valami bukottat vesz át vagy olyat, akinek van agya is. 9-es voltam, akkor kezdtem a gimit, és a 4. héten írattak át a szüleim.
3/5 anonim válasza:
Az előző válaszoló helyesen írta, hogy föl kell hívni a megcélzott iskolát, mert nem biztos, hogy van szabad helyük. De egyben kérdezd meg azt is, hogy milyen nyelveket lehet tanulni, mert nyilván az eddig tanult nyelveket szeretnéd folytatni, illetve hogy van-e az iskolában olyan (nem szokványos) tárgy, amelyet nem tanultál, ezért különbözeti vizsgát kell tenned. Ha ugyanis igen, akkor arra a nyáron fel kell készülnöd! Nyugi, valahova biztos bekerülsz, de mihamarabb el kellene kezdeni az érdeklődést, mert évkezdéskor körbehívogatni az iskolákat, amikor egyébként is a legtöbb helyen káosz van, elég idegőrlő lehet.
4/5 A kérdező kommentje:
És mivan ha van olyan tantárgy amit nem tanultam és különbözteti vizsgát kell raknom? Eltelt a nyár fele,nem késtem el ezzel?
2020. júl. 8. 17:50
5/5 anonim válasza:
#4: Ha általános tantervű osztályba mész, akkor nemigen lesz ilyen tárgy. Ha pedig mégis, augusztus végén lehet különbözeti vizsgát tenni, ami 1-2 tárgy esetén nem lehetetlen vállalkozás. Nem késtél el semmivel. De mielőbb helyet kellene keresned magadnak, hogy tisztán láss és ha szükséges, elkezdhess tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!