Gyógyszerészetin vagy orvosival nagyobb a lehetőség?
Lehet, hogy szánalmas, de egyszerűen nem tudok dönteni a két szak között. Februárban sem tudtam, szóval mindkettőt bejelöltem, de most hogy közeleg a sorrendmódosítási határidő, már muszáj valami döntést hoznom. Az biztos, hogy mindkettővel elégedett lennék.
Azt tudom, hogy gyógyszertárban nem szeretnék dolgozni, engem a gyógyszerhatástan meg ilyesmi jobban érdekel. Viszont az tény, hogy a gyógyszertári gyógyszerészek fizetése elég kecsegtető...
Orvosit tekintve leginkább azt nem tudom, hogy megéri-e az a plusz 1 év orvosin. De úgy látom, hogy általános orvosival több lehetőségem lenne. Gyógyszergyár ott is adott, ha a gyakorló orvoslás nem jönne be (szeretnék szakorvos lenni, de itthon szerintem nem éri meg csak annak lenni), esetleg szerintem PhD-téren is több lehetőségem lenne, mint gyógyszerészeti után. De mégis, valahogy nem tudok dönteni. Az orvos felé jobban húz a szívem, de az eszem mégis azt mondja, hogy a gyógyszerészeti a járhatóbb út, de mi van, ha később máshoz is "kedvem lenne"? Orvosi diplomával nagyobbak a lehetőségek, nem?
Külföldi orvosi egyetemmel sincs sokkal nagyobb esély elhelyezkedni jó helyre
Külföldön sem fizetik meg az egyszerű gyerekorvost
"gyógyszertárban nem szeretnék dolgozni, engem a gyógyszerhatástan meg ilyesmi jobban érdekel."
Ha az oktatás is érdekel, akkor pl az orvosit elvégezve oktathatsz gyógyszertant a hallgatóknak, kutathatsz stb.
Ha nagyon nem tudsz dönteni, akkor írj egy pro kontra listát
Nos kedves kérdező?
Végül hogy döntöttél?
Egy szóval sem mondtam, hogy orvosit kell hozza vegezni, csak hogy ez is egy lehetoseg :)
Es a gyogyszereszek foleg a GYTK-n oktatnak, nalunk csak par orat tartanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!