Biomérnök, vegyészmérnök vagy vegyész?
Mi a különbség? Melyikkel hol lehet elhelyezkedni? Pl. ha gyógyszergyárban szeretnék elhelyezkedni, akkor melyik a legjobb?
Illetve, tanulni mennyit kell? Mennyire nehezek ezek a szakok és melyik a legkevésbé magolós, azaz melyik követeli meg azt, hogy inkább értsd a dolgokat, a száraz dolgok bemagolása helyett? Mert ez utóbbi nem nagyon megy és valami gyakorlatias képzésre szeretnék menni.
Egyik sem annyira gyakorlatias.
Mindenhol vannak száraz anyagok és magolni is kell.
Nem akarok nagy butaságot mondani, de a vegyész szak az nem egy kémiás alapnak a mesterszakja? Mert ha igen, akkor nem releváns a listában.
Gyógyszergyárba vegyészmérnökként tudsz menni.
én kémia alapszakon voltam, ami a vegyész mesterszak előkövetelménye. Most vegyész mesteres vagyok. Én azért nem mérnöknek mentem mert nincs műszaki érzékem.
Alapvetően mindegyikkel el tudsz helyezkedni.
Én vidéken élek egy faluban de 30km-es körzetben 7 munkahely van ahova vegyészt keresnek jelenleg.
Van köztük:
-gyógyszer ipari cég akik analitikai munkára keresnek,
-növényvédő- és rovarolószer gyártó,
-vetőmag gyártó,
-MOL,
-NÉBIH,
-állatgyógyszereket gyártó cég keres preparációra és analitikára
-egy élelmiszeripari cég.
És igenis van különbség a vegyész és vegyészmérnök között, sok helyre kifejezetten vegyészt keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!