Az általános iskolákban,középiskolákban tanórákon miért tilos inni?
Lehet, én jártam "kommunista" intézményekbe, de nálunk tilos volt inni a tanórákon.Ha szomjas voltam, csak "lopva" tudtam inni.Gimnáziumban vegyesebb volt, ott voltak, akik engedték, de voltak, akik szóltak,hogy "szünetben igyál".
Azt, hogy az evést nem engedték, még értem, de,hogy az ivás tiltott volt, azt nem.
Szerintem ez is csak arról szólt,hogy egyes tanárok szerettek kiskirályt játszani és gyakorolni a hatalmukat.Tegyük hozzá, illegitim módon.
Egyetemen viszont igazi felüdülés volt,hogy az oktató azzal kezdte,hogy nyugodtan lehet enni, inni az előadáson.
Munkahelyemen ugyanúgy eszek, gyakran az ebédet is beviszem az irodába és az asztalomnál eszem meg.Még egy felettesemnek sem szúrta a szemét.

A munkahelyeden egy megbeszélésre is bevinnéd az ebédet? Nyilván nem.
Igazából arról szól a dolog, hogy megtiszteled-e azzal a másikat, hogy amíg ő oktat, addig rá figyelsz-e. Nyilván ha időnként iszol egy-két korty vizet, az bőven belefér, de ha ebédelsz az óra közben, az már tiszteletlenség, legalábbis szerintem.
Szóval az ivás tilalma szerintem butaság, de ha lehet, ebédelni nem óra közben kéne, ott van rá a megfelelő szünet (nyilván lehetnek kivételek, persze akkor más a helyzet).

Az én iskolámban 28 fok felett lehet inni a tanórákon. Egyébként meg csak akkor ha a tanár engedélyt ad rá. Nem hiszem, hogy 45 percet nem lehetne ivás nélkül kibírni. Illetve van nálunk egy olyan szabály, ha a tanár iszik az órán akkor a diákoknak is lehet.
Természetesen semmilyen jogszabályban nincs ez benne, de alapvetően megtisztelem a tanárt, hogy óra közben nem pisszentek fel egy alkoholmentes sört (pedig jogilag senki se tiltja).
Gondolj bele, ha egy fúvószenekar koncertjén az első sorban elkezdesz egy citromot nyalogatni (amit jogilag senki se tilt meg), akkor mennyire leszel népszerű a fúvósok között.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!