465 ponttal be lehet kerülni a BME Bercsényi kollégiumába?
Kb. 50 embert vesznek fel az összes koliba az elsőévesek közül, ennek a 25%-át a tanulmányi pontok, a maradékot pedig a szocpontok alapján.
Nem tudom, hogy megtaláltad-e már ezt az oldalt, de ha nem, akkor talán hasznos lehet neked :) Ezt is onnét írtam ki.
De van egy ismerősöm, aki odajár, és mesélt a koleszról. Elvileg nem lehet külön egy bizonyos kollégiumba jelentkezni/pályázni (mint pl. most nálad a Bercsényi), hanem csak beosztanak téged az egyikbe. De csak elvileg, régen beszéltem vele erről! :)
Az előző vagyok, jobban átnéztem a HK oldalát, ott írták ezt:
„Mitől függ, hogy melyik kollégiumba kerülök?
A pályázati űrlap kitöltésekor meg kell adni a prioritási sorrendet, azaz hogy melyik kollégiumban szeretnél lakni. Meghatározott számú férőhely van mindkét kollégiumban, így a pontszám (szociális vagy felvételi) alapján kialakuló sorrendben kerülnek be a hallgatók a kollégiumokba.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!