Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mehetek a szalagavatóra ilyen...

Mehetek a szalagavatóra ilyen feltételekkel?

Figyelt kérdés
(Magántanulóként végzem a gimnáziumot) Mozgássérült vagyok, a lábam le bénult de helyre jött nem teljesen menni azt tudok illetve a jobb kezemet nem tudom használni mert lebénult az is 7-éves koromban kaptam egy agyvérzést. Szeptemberbe leszek tizen kettedikes és jön a szalagavató még ugye nem volt szó erről a dologról de ott keringő van tánc stb. :( én nem tudok a fenti betegségem miatt táncolni. Szerintetek így elmehetek a szalagavatóra? Milyen egyéb feladatokat láthatok el?
2020. jún. 21. 18:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szalagtuzesen te is reszt tudsz venni, az a szalagavato lenyege :)
2020. jún. 21. 18:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
De egyáltalán ismered a papíron osztálytársaidat, vagy velük valamilyen kapcsolatban? Mert tök idegenekkel felvonulni azért, hogy rádtűzzenek egy szalagot teljesen értelmetlen. Az egész szalagavató messze nem ér annyit, mint amennyibe a ruhacsináltatás kerül. Szalagtűzés van (esetleg az osztályról készült fényképösszeállítás programokról, amiken te nem vettél részt), meg tánc. Feladat nincs.
2020. jún. 21. 18:46
 3/7 anonim ***** válasza:
65%

Ahogy az első mondja, a szalagtűzés a lényeg. A tánc, énekek, zene és a többi felvezető szöveg (köszönetnyilvánítás, szalagavatóbeszéd stb..)már csak a dísz az egész eseményen.

Értelemszerűen nyugodtan elmehetsz, elvégre te is végig csináltad, így neked is jár ez a pillanat :D Szerintem a szalagavató beszéd megírását/elmondását te is megtudod csinálni, ezen kívül még átlagosan három feladat szokott lenni a szalagosdoboz tartása és feltűzni a szalagot az osztályfönökre, táncolni és megköszönni a táncot betanító illetőnek a munkáját. :)

2020. jún. 21. 18:47
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Hogy tudná már a szalagavató beszédet megírni, ha nem vett részt az osztály életében! A szalagosdobozt pedig nem a végzős diák tartja, és nem is ők tűzik meg az osztályfőnököt.
2020. jún. 21. 18:57
 5/7 A kérdező kommentje:
Persze ismerem az osztály közösséget és igen ez egy jó ötlet a szalagavató beszéd meg írása felmondása!😊
2020. jún. 21. 19:01
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a szalagos kisdobozt minden osztályban egy-egy diák tartotta és ő tüzte fel a tanárnak először, majd utána sorba hívták a diákokat a szalagtűzésre. Minden osztályból egy-egy név hangzott el, oda álltak az osztályfönök elé és Ő feltűzte a szalagot...

A szalagavatós beszéd nem egy osztályhoz szól, hanem az összes ott lévő végzős osztályhoz. Így nem feltétlenül személyes dolgokat tartalmaz, hanem köszönetet a szülők, tanárok és stb felé és szerencsét kívánni a következő időszakra(érettségik és szakmunkás vizsgák)

Nem tudom, hogy máshol, hogy megy, de nálunk nem egy osztály volt szalagavatón az egész iskolából, hanem 13 (érettségizők és szakmunkások egyaránt). Ez kb 200 diákot fedett le, így személyes dolgot se lehet írni. Osztályméretű ünneplésnél abszolút okés a személyes dolgokat tartalmazó, de amikor ott van másik 150-200 diák akkor már nem. Egyrészt ők nem voltak ott és nem tudják, hogy mit történt, mi volt a vicc. Másrészt kb a többség soha nem is látta egymást.

2020. jún. 21. 19:06
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én sem táncoltam, a szalagtűzésre viszont elmentem.

Miért ne mehetnél csak arra?

2020. jún. 21. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!