Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért választottad a tanári...

Miért választottad a tanári pályát?

Figyelt kérdés
Erősen gondolkozom rajta, szeretném meghallgatni hogy akik már benne vannak miért választották ezt a hivatást.

2020. jún. 17. 08:14
 1/10 anonim ***** válasza:
97%
Én azért választottam ezt a pályát, mert humán beállítottságú vagyok és nem akartam jogra (nagyon sokan mennek, telített a piac) meg ilyen BTK-s anglisztikákra menni, amivel semmit sem érek. Tanárra meg mindig szükség van, ha nem is közoktatásban helyezkedek el, akkor egy nyelviskolában. Egyébként angol-töri párosra járok az ELTE-n.
2020. jún. 17. 08:40
 2/10 anonim ***** válasza:
96%

Valahogy mindig is vonzott az ismeretátadás lehetősége.

De mondjuk én ugyanilyen módon szeretem, ha kapom az ismereteket.

Ami nekem előny, nem osztályokkal foglalkozom, csak egyszerre egy gyerekkel. - max 2-3.

Művészeti iskolában tanítok.

Az angol-törivel jó esélyeid vannak szerintem egyébként, mindkettő erősen hiány - legalábbis felénk biztos. Nem tudom, milyen mennyiségben, de akár az is működhet, hogy egyébként tanítasz egy iskolában, mellette pedig vagy magánórákat adsz, vagy egy nyelviskolában viszel 1-2 csoportot akár szombatonként is.

2020. jún. 18. 08:41
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
Az menjen tanárnak, aki át szeretné adni mindenképpen azt, amit ő tud. Pláne a mai világban, amikor már késsel-villával sem tudnak enni a fiatalok.
2020. jún. 18. 12:10
 4/10 anonim ***** válasza:
96%
Én lassan végzek tanárin, motivált vagyok, szeretem az iskola hangulatát, szeretek beszélgetni a diákokkal, imádom az egészet. De sajnos 90%-a a csoporttársaimnak nem akar (iskolában) tanítani
2020. jún. 20. 00:06
 5/10 anonim ***** válasza:
81%
Az első válaszolóval értek egyet, nekem is hasonló motivációim voltak, ráadásul én duplán nyelvszakos vagyok (angol-spanyol) úgyhogy úgy érzem, hogy ezzel lesz lehetőségem boldogulni. Emellett a pszichológia is nagyon érdekel(t mindig is), de arra sajnos nem lennék alkalmas, hogy pszichológus legyek. Én egyébként azért nem szeretnék közoktatásban tanítani, mert már a saját iskolámban, ami kéttannyelvű volt és elvileg nyelvtanulási céllal jöttek oda az emberek, is azt láttam, hogy valójában egyáltalán nem érdekli őket az egész és még fel vannak háborodva, hogy szavakat kell tanulni vagy kéne tudni már 2-3 év után helyesen igét ragozni.
2020. jún. 22. 13:36
 6/10 anonim ***** válasza:
19%

Mert egy marha vagyok.

Mert nem néztem meg az albérletárakat.

Mert nem gondoltam végig, hogy havi 140 ezerből hogy fogok megélni.

2020. jún. 22. 16:45
 7/10 anonim ***** válasza:
63%
Milyen munkalehetőségek vannak még egyébként tanár végzettségűeknek? Főleg angolszakos érdekelne
2020. jún. 22. 17:47
 8/10 anonim ***** válasza:
35%
Elmész telefonos ügyfélszolgálatosnak olyan helyre, ahol díjazzák az angoltudásod.
2020. jún. 22. 18:05
 9/10 anonim ***** válasza:
95%
Nyelviskolában és magánban tanítás, fordítás, tolmácsolás, cégeknél kapcsolattartóként elhelyezkedni, ügyfélszolgálaton, reptéren vagy magánál a légitársaságnál, esetleg turizmusban.
2020. jún. 22. 18:52
 10/10 anonim ***** válasza:
70%
Szerettem az angolt, ezért mentem angoltanárnak. Most végeztem, nem bántam meg, de tanítani nem fogok ebben a jelenlegi oktatási helyzetben.
2020. júl. 2. 23:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!