Támogatod azt a tervet, hogy 2012-től kötelező legyen egy emelt valamelyik tárgyból?
Én teljes mértékben támogatom. Pár ponttal csúsztam le, így nem vettek fel sehova. Ez azért volt, mert az egyik tanár direkt lehúzta a pontjaim, vagy nem húzta fel, mint néhány osztálytársamnak, ez nézőpont kérdése. Akiknek felhúzta, szétpuskázták az évet, csak sok szorgalmit vállaltak, és fényesre nyalták a tanár seggét, ellenben velem, aki habár értette a tárgyat, mégsem jöttem ki a tanárral.
Van egy 80%-os emelt szintű érettségim. Az előbb említett illetők viszont max. 60%-ra tudnának emelt szintezni akármiből. A lényeg, hogy mivel szétnyalták a tanár seggét, ők megkapták az a segítséget, ami nekem is jól jött volna, így igazságtalannak érzem a helyzetet.
De ezt az emelt szintűnél nem lehet megcsinálni, hogy csak azért lesz jobb mások érettségije, mert jóba voltak a tanárral.
Felsőfokú OKJ-ra megyek, így 2012-ben fogok újra felvételizni. Remélem addigra bevezetik a kötelező emeltet, így szerintem igazságosabb lesz a rendszer.
Ja, akkor igen azt támogatnám.
Második voltam.
Igen, támogatom. Attól, aki tovább akar tanulni, attól elvárható egy emeltszintű érettségi. De a minimum ponthatárt is felemelném legalább 300-ra.
Amúgy az egyik válaszadónak: Újra lehet emelt szinten is érettségizni. Csomó ember van, aki pl most jelentkezik orvosira, de még régi rendszerben érettségizett, neki is újra kell írnia. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!