BME-n milyen a tesi?
BME-VIK mérnökinfóra jelentkeztem első helyen. Szerencsére jó lett az érettségim, így jó eséllyel felvesznek. Minden BME-s szakon van 2 félév kötelező tesi, ami 0 kredites, de aláírást kell szerezni.
Két sportág között gondolkodom: kosárlabda és röplabda. Ti jártok valamelyikre? Mik a tapasztalataitok? Mennyire veszik komolyan? Szeretek sportolni, de nagyon béna vagyok, különösen a csapatsportokban. Leginkább individual sportokat végzek: futás, kerékpározás, saját testsúlyos edzés. A labdajátékokban mindig is béna voltam, mindig én voltam az, aki miatt kikapott a csapat tesin... :D
Igaz én sem kosárlabdára sem röplabdára nem jártam, ismerősöktől amit hallottam az alapján tök jó, nem néznek le ha “bénább vagy”.
Annyiban komolyan veszik hogy jelenléti van mivel rendes órának számít.
Ha esetleg első félévben rossz tapasztalataid lennénk akkor ajánlom a kondis tesit, igaz az fizetős de 5.5k egy egész félévre és ha jófej a felügyelő akkor órán kívül is beenged, a konditerem pedig egész modern :D
Sok sikert a felvételihez!
Wow elég tájékozott vagy. Én akkor realizáltam mindezt, amikor felkellett vennünk a tesit. (Minden tantárgyat a tesin kívűl felvesznek a gólyáknak)
2 fajta testnevelés van.
Fizetés és az ingyenes.
Az előzőt pontosítanám, hogy a fizetős nem 5,5K hanem 6,5K.
(Tudom, mert most második félévben is azon voltam és annyit kértek, persze a vészhelyzet miatt csak kb 3Kt kellett befizetni.)
Ha nem szereted a csapatsportokat rengeteg egyéni sport van.
Pl.: Én első félévben boxoltam, ami nagyon jó volt. Viszont felszerelést is kellett szerezni így ha nem vagy arra költségre felkészülve nem ajánlom.
A második félévben pedig konditermi tesire mentem, ami a lehető legjobb. Óra elején szabadon engednek és azt csinálsz amit akarsz. Lényegében egy rettenetesen olcsó konditeremi bérlet.
Kb 450 FT / Edzés, ami verhetetlen és viszonylag jól felszerelt maga a terem.
Az általad választott 2 sportról semmit sem tudok mondani.
Nem kötelező, azt hiszem az első 2 évben kell elvégezni, de erősen ajánlott mert nem olyan nagy dolog és annak ellenére, hogy az első félév elég durván szortíroz és elsőre nagyon nehéznek tünhet.
Az azt követő félévek durvábbak, legalábbis az első 2 évben. Szóval szerintem érdemes elintézni az elején.
Meg majd nem tudod hogy mit fogsz elbukni az első félévben, ezzel nehezítve a 3. féléved. Így jól jön ha gyorsan letudod, mert csak a 14 alkalomból azt hiszem 10 alkalmon megjelensz és meg is van.
Szia!
Én is VIK-es mérnökinfós vagyok, első 2 félévben squash-t vettem fel. Én nagyon ajánlom, fun sport ha találsz egy jófej embert akivel tudsz játszani. Ez annyiból állt, hogy a legelső órán egy edző megmutatta, hogyan kell játszani és utána magunk csináltunk amit akartunk. Igaz, hogy 6ezer körül van per félév, de ajánlom ezt vagy ehhez hasonlókat (ping-ping, tennisz). Még annyi, hogy van a Sportközpontban ütő meg labdát lehet kölcsönözni, de nincs olyan sok. Egyébként 4000Ft egy ütő a Decathlonban, arra megéri beruházni.
A focit, kosárlabdát meg röplabdát speciel egy tanár végig figyeli és ott rendesen tesizni kell.
Nem kötelező első évben felvenni a tesit (csak ajánlott), de pl első félévben a gólyák hamarabb vehetik fel a tesit, mint a felsőbbévesek. Tehát mire 3.félévben felvennéd, betelnek a jó helyek és marad a péntek délutáni időpont. :D
Annyit még hozzátennék, hogy itt inkább ajánlott abban gondolkoznod, hogy ezek inkább csak ismerkedések a sportra nézve, mivel nagyon kevés az órarendi tesi. Vagyis ha érdekel valami, akkor itt érdemes kipróbálni.
Nyilván a kosárnál kosarazni fogtok, de ha pl. érdekel a falmászás, akkor szerintem érdemes azt kipróbálni, annak ellenére, hogy fizetős.
#2-esnek a kondival kapcsolatba:
Fix időpontban kell az edzést megtartani (pl: szerdánként 3 és 5 között) vagy elég valahogy igazolni hogy edzettél a kondiban heti X-szer ?
8# Ott kell lenni abban az idősávban, amelyikre felvetted.
Az óra elején van egy jelenléti ív, amin ott kell lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!