Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Átiratkozhatok másik szakgimná...

Átiratkozhatok másik szakgimnáziumba, úgy hogy esélyem is lenne kolégiumra?

Figyelt kérdés
Vidéken lakom, és ugye nem sima középiskolába járok, hanem szakgimnáziumba, ráadásul kéttannyelvűbe. 17 éves vagyok. Jövő májusban töltöm a 18-at és fejezem be a 11.-et. Pesten van egy ugyanilyen szak, ugyanazzal a nyelvvel. Oda szeretnék átköltözni és gondolom a suliba nem lenne olyan nehéz bejutni, de a megélhetéssel gond lenne, mert egyedül kell majd eltartanom magam. Van esélyem bekerülni koliba? Koli mellett tudnék dolgozni? Mert ugye a legtöbb helyen úgy tudom, hogy csak 9-ig lehet kint lenni. Suliban meg végzek 4-kor, akkor nem biztos, hogy találnék munkát. De azt is tudom, hogy Pesten elég sok diákmunka van. Ez így lehetséges lenne?

2020. jún. 1. 20:09
A kérdező szavazást indított:
Lehetséges, de nagyon nehéz
Koliba biztos nem vesznek fel
Szinte lehetetlen, nem is érdemes megpróbálni
Lehetetlen
8 szavazat
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Ide úgy éreztem nem elegendő az, hogy szavazok.

Szóval, én már váltottam iskolát érettségi évében.

Mivel Pestről van szó, első körben tudnod kell azt, hogy van-e kollégiumi ellátás, illetve szabad hely.

Felhívod az iskolát, közlöd velük a szándékaidat, illetve hogy bizonyos okokból kifolyólag kollégiumi ellátásra volna szükséged.

Ha van szabad hely, a kimenő alapvetően 9 vagy 10 óráig szokott tartani.

Viszont hidd el, ha diákmunkát vállalsz, nagyon megértőek lesznek veled.

Nekem anno a kis kimenőkártyámra írták rá hogy diákmunka miatt bármikor kimehetek az épületből. Ráadásul én éjszaka dolgoztam.

Tényleg mindenki másképp áll hozzád hogyha valamiért diákként megdolgozol, hidd el.

2020. jún. 1. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!