Átiratkozhatok másik szakgimnáziumba, úgy hogy esélyem is lenne kolégiumra?
Figyelt kérdés
Vidéken lakom, és ugye nem sima középiskolába járok, hanem szakgimnáziumba, ráadásul kéttannyelvűbe. 17 éves vagyok. Jövő májusban töltöm a 18-at és fejezem be a 11.-et. Pesten van egy ugyanilyen szak, ugyanazzal a nyelvvel. Oda szeretnék átköltözni és gondolom a suliba nem lenne olyan nehéz bejutni, de a megélhetéssel gond lenne, mert egyedül kell majd eltartanom magam. Van esélyem bekerülni koliba? Koli mellett tudnék dolgozni? Mert ugye a legtöbb helyen úgy tudom, hogy csak 9-ig lehet kint lenni. Suliban meg végzek 4-kor, akkor nem biztos, hogy találnék munkát. De azt is tudom, hogy Pesten elég sok diákmunka van. Ez így lehetséges lenne?2020. jún. 1. 20:09
A kérdező szavazást indított:
Lehetséges, de nagyon nehéz
Koliba biztos nem vesznek fel
Szinte lehetetlen, nem is érdemes megpróbálni
Lehetetlen
8 szavazat
1/1 anonim válasza:
Ide úgy éreztem nem elegendő az, hogy szavazok.
Szóval, én már váltottam iskolát érettségi évében.
Mivel Pestről van szó, első körben tudnod kell azt, hogy van-e kollégiumi ellátás, illetve szabad hely.
Felhívod az iskolát, közlöd velük a szándékaidat, illetve hogy bizonyos okokból kifolyólag kollégiumi ellátásra volna szükséged.
Ha van szabad hely, a kimenő alapvetően 9 vagy 10 óráig szokott tartani.
Viszont hidd el, ha diákmunkát vállalsz, nagyon megértőek lesznek veled.
Nekem anno a kis kimenőkártyámra írták rá hogy diákmunka miatt bármikor kimehetek az épületből. Ráadásul én éjszaka dolgoztam.
Tényleg mindenki másképp áll hozzád hogyha valamiért diákként megdolgozol, hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!