Ha fel kell vennem még 2 kötvál kreditet, de csak 3-5 kredites tárgyak elvégzésére van lehetőségem, akkor a "túlcsordult" kredit elveszik?
Ilyenkor mi történik? Mert tudom, hogy megy a szabvál kreditekhez, ha a kövtál már megvan, de ha pont ezzel a tárggyal lenne meg?
(ha valaki nem tudoná: kötvál = kötelezően választható tárgy, szabvál = szabadon választható tárgy egyetemen)
...
Figyelj, nem akarlak megbántani, de nagyon félreérted a dolgokat.
Összesen 180 kreditet kell teljesíteni nekünk, ennek a nagyrésze meg van szabdva, hogy milyen tárgy. Ezen kívül vannak kötelezően választhatóak, egy listából kell kiválasztani X kreditnyit. Továbbá vannak szabadon választhatóak Y kreditért, oda bármit felvehetsz. Ha teljesítem az X kreditet, de nem pont annyival, hanem egy kicsit többel, mert úgy jön ki tárgyakba, akkor megcsináltam mondjuk X+3 kötvál kreditet. Ha ezen túl kötváltú tárgyat felvennék, akkor az szabválként kerülne elszámolásra, és abba az Y kreditbe számítana bele. Viszont szerintem az X+3-ból az a 3 kredit az nem kerül be a szabvál kreditek közé, mert még a tárgy a kötvál kreditek teljesítéséhez lett használva. Ergo, az a 3 kredit "elveszik", mert nem tudom sehova felhasználni. Ebben nem vagyok biztos. Érted mit kérdezek?
*tehát, hogy az egyenértékű-e, hogyha több kötvált csinálsz , azt elszámolják-e szabválnak, vagy ugyanúgy kell még választani a szabválok közül helyette; vagy te ha több kötelezően választottat csinálsz, akkor a kötelező mennyiségen felül eső rész számítható -e szabadon választottnak.
Amúgy tudom, nem ez volt a kérdés, de ha meg szóval túlléped a kreditet mondjuk 11 %-kal, akkor már fizetned kell a plusz tantárgyakért, amiket pluszban veszel fel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!