Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Érettségin elég rosszul...

Érettségin elég rosszul teljesítettem. Matek: 100/42 Magyar 100/61 Tori 100/61 Angol 120/109 Info 100/62. Gondolom ez kevés a NKE Rendészeti karára. Mit kellene hozzá kijavítanom hogy esélyes legyek felvételire?

Figyelt kérdés

2020. máj. 28. 13:28
 1/10 A kérdező kommentje:
Minden amit tudtok róla írni érdekelne.
2020. máj. 28. 13:28
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Melyik emelt szintű érettségi és a karon belül melyik szak érdekel? Ezek azért fontos információk.
2020. máj. 28. 13:31
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Milyen szak?

A felvin ki tudod számolni, hogy hány pontod van és meg tudod nézni, hogy az előző években mennyi volt a ponthatár.

2020. máj. 28. 13:34
 4/10 A kérdező kommentje:
Egyik sem emelt szintű, de még maradok 5. évre és akkor tervezek tenni emelt szintű érettségit, ha jól tudom vagy magyar vagy történelemből kell de javíts ki ha tévedek. A szakok közül a bűnügyi nyomozó érdekel leginkább. De nagyon elszánt vagyok ezzel kapcsolatban és megtennék bármit érte, hogy felvegyenek.
2020. máj. 28. 13:35
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

[Akkor az angol maxpont 117, nem 120(csak emelt szinten annyi).] Ha eddig nem ollvasd át az alábbi oldalakat, akkor érdemes megtenned, így körvonalozodik, hogy pontosan mi kell. Ponthatárok, szakleírás és hogy milyen szintű és tantárgyú érettségi kell hozzá, stb.

Volt osztálytársam oda felvételizett, ő emelt magyart és történelmet tett.

Tavalyi ponthatár: [link]

2018-as ponthatár: [link]

Rendészettudományi kar: [link]

Követelmények: [link]

[link] (itt ki kell keresned a pontos szakot)

2020. máj. 28. 13:52
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
olvastad*
2020. máj. 28. 13:53
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A Magyar és a töri számít bele neked, kötelező az 1 emelt illetve nyelvvizsga is , ezen kívül rtk-ra alkalmassági vizsga is szükséges!

Nekem tavaly nem sikerült, kevés pont / fizikai felvételin megbuktam, nem igazán néztem utána, lazán vettem.

Idén javítottam + emelteztem rendészet ismeretekből emelt szinten ami jó pontokat ad.

Ha tényleg szeretnéd érdemes nekifutnod mégegyszer , jobban felkészülni , utánajárni

2020. máj. 28. 16:49
 8/10 A kérdező kommentje:
Utána nézegettem és ha megírnék emelt magyart meg történelmet 70% -ra akkor meglenne a pont a bűnügyi nyomozóhoz. Még azt szeretném kérdezni ha tudtok -e róla valamit, hogy ha szeretnék emeletezni akkor azért kell e fizetni vagy nem mert most még 5. éves leszek ugyebár az iskolámban, továbbá mit néznek az alkalmasságin? Fizikailag szerintem megütöm a mércét bőven viszont szemüveges vagyok, nem tudom hogy ez hátrány -e?
2020. máj. 28. 21:33
 9/10 A kérdező kommentje:
Meg még annyit, hogy néztem a ponthatárokat és valamikor megütötte majdnem a 420 -at valamikor 400 valamikor pedig 390 volt. Ez mitől függ hogy mikor mennyi a ponthatár?
2020. máj. 28. 21:35
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
A ponthatár mindig az adott szakra jelentkezők számától és összetételétől függ. Nagy általánosságban elmondható, hogy ha kevesebben jelentkeztek mint tavaly, akkor a ponthatár csökken, ha viszont többen, akkor nő. Ez nincs leírva sehova aranyszabályként, a statisztikákból lehet rá következtetni.
2020. máj. 29. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!