Emelt informatika érettségin 84% jónak számít? Nektek hogy sikerült?
Már jópár éve ballagtam el a gimnáziumból, de idén ismétlő érettségit tettem informatikából, emelt szinten. Szoftverfejlesztőként dolgozom, így nem volt gondom a programozós feladattal, ez max pontos lett. A webes feladatnál 2 pontot veszítettem figyelmetlenség miatt.
A táblázatkezelésnél és az adatbáziskezelésnél veszítettem sok pontot. Az érettségi előtti napon este néztem 1-1 fél órás videót a YouTube-on, amin egy előző évi Excel és Access feladatot oldottak meg, ezen kívül nem készültem rá.
#5, ha jól le tudsz érettségizni, attól nem leszel jó informatikus. De fordítva azért van összefüggés, egy szoftverfejlesztőnek illik ennél jobban leérettségizni, a figyelmetlenségtől eltekintve, ami bocsánatos. Egy fejlesztőnek tudnia kell az adatbázisok alapjait. Accessben is meg lehet oldani az összes feladatot SQL-ben a jelentéskészítés kivételével, amire tényleg nincs szüksége egy fejlesztőnek. Tehát ez nem kifogás. Ezen a szinten tökéletesen alkalmas. Hogy ezt használják, annak oka van, nem bemondásra megy a választás, de egyébként ha LibreOffice-t jelölsz be, akkor használhatod MySQL-lel.
A kérdező maga is azt állítja, hogy készületlenül ment oda, közben várja a vállveregetést, hogy hű, de jól érettségizett, és szerencséjére talál is olyanokat, akik leborulva megadják neki az elismerést, de szerintem ilyen adatok mellett nincs miért hasra esni. Talán kétszer fél óra videónézésnél lehetett volna többet készülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!