Jobban sikerült volna az idei érettségid,ha van szóbeli?Lehetséges,hogy lejjebb esnek a felvételi ponthatárok 2020-ban?
Mivel eltörölték a szóbeliket,senkinek sincs javítási lehetősége,hogy a szóbelivel felhúzza az írásbeliét.Ez alapján kíváncsi vagyok,hogy mennyien vannak ezzel így(az én környezetemben mindenki a szóbelivel húzta volta fel az írásbeliket,de kíváncsi vagyok idegenek véleményére is,mert ha sokan vagyunk ezzel így akkor lehetséges,hogy a ponthatárok is lejjebb mennek,ha mindenkinek rosszabbra sikerült,mint ahogy szóbelivel sikerült volna.:)
*A ,,tanulni kellett volna nem itt nyarvogni” és hasonló beszólogtó emberek kíméljenek,egyrészt nagyon sokat tanultam hónapokkal előtte,5-ös tanuló vagyok másrészt nem vagyok kíváncsi a lekezelő kommentekre,csak a kérdéssel kapcsolatos nem lekezelő válaszokra.Köszi!*
Esni fognak, de reálisabb képet kapunk a diákok tudásáról.
Az esetek nagy részében simán odaadják az 50 pontot, amíg máshol azért vért kell izzadni.
Van ahol egyenesen a szóbelivel oldották meg, hogy ne bukjon meg az évfolyam (gyermekmegőrző szintű "középiskolák")
Nekem így sikerült a legjobban, szinte minden tantárgyam 85% feletti, emelt fizika is 80% körüli lett. És nem kellett szenvednem még egy hónap szóbelire való készüléssel.
szerintem is esni fog, de a tudatosan tanuló-gondolkodó diákokat ez nem fogja befolyásolni.
írásbeli = gyakorlati tudásfelmérő
szóbeli = betanult tételek visszamondása
Egyértelmű, hogy aki magolósabb annak sokat jelentene a szóbeli, ahová feketén fehéren meg van mondva, hogy mit kell tudni. Az írásbeli sikeres teljesítéséhez szükséges némi talpraesettség, hogy rágyere mit is kérnek a 3 sorban megfogalmazott kérdésben, és tudjad az előzetes tudást alkalmazni. Akinek ez megy, annak a szóbeli anyag megtanulása is logikus úton könnyebben sikerült volna.
Mindenképpen javított volna a szóbeli, ha nem is sokat, de egy-két pontot biztosan. Ami azért nem mindegy :DD
Most, hogy megtudtam, mindegyik 80°% felett lett. Mondhatni nincs okom panaszkodni. A pontszámító alapján a bejutáshoz elég pontot szereztem, de bevallom, jobban örültem volna, ha még szebb százalékokat kapok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!